MUSEOIDEN KEHITTÄMINEN
 

Tiedotearkisto

Henkilöstömuutoksia Kookos-kokoelmahallinnassa
Museoliiton Kookos-kokoelmahallintatiimissä tapahtuu henkilöstömuutoksia huhtikuussa. Uusi rekryrointi alkaa pian.


Gallen-Kallelan Museo on Kookos-kokoelmahallinnan uusin käyttäjä
Suomen museoliitto ja Akseli Gallen-Kallelan Museosäätiö ovat solmineet palvelusopimuksen Kookos-kokoelmahallinnan käyttöönotosta ja ylläpidosta.


Pro Artibus -säätiö on Kookos-kokoelmahallinnan uusin käyttäjä
Suomen museoliitto ja Pro Artibus -säätiö ovat kesän aikana solmineet palvelusopimuksen Kookos-kokoelmahallinnan käyttöönotosta ja ylläpidosta.

Suomen museoliitto ja Loviisan kaupungin museo ovat solmineet 27.3.2018 palvelusopimuksen Kookos-kokoelmahallinnan käyttöönotosta ja ylläpidosta.


Kookos-kokoelmahallinta mukana TAKO:n kevätseminaarissa 14.2.2018
Ammatillisten museoiden tallennus- ja kokoelmayhteistyöverkoston (TAKO) kevätseminaarin toisen päivän (14.2.2018) teemana ovat museoiden kokoelmahallintajärjestelmät.


Miksi museot tarvitsevat Kookos-kokoelmahallintaa?
Suomen museoliiton tuottamassa Kookos-videossa kerrotaan, miten museoiden kokoelmat pysyvät järjestyksessä ja miksi se on tärkeää.

Nina Repo aloitti suunnittelijana Museoliiton Kookos-kokoelmahallinnassa
Museoliiton Kookos-kokoelmanhallinnassa toimii suunnittelijana Nina Repo 1.10.2017 alkaen.


Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö teki sopimuksen Kookos-kokoelmahallinnan käyttöönotosta
Suomen museoliitto ja Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö ovat solmineet 22.8.2017 palvelusopimuksen Kookos-kokoelmahallinnan käyttöönotosta ja ylläpidosta.


Kookos-kokoelmahallinnalle visuaalinen ilme
Suomen museoliiton Kookos-kokoelmahallinnalle on valmisteltu uusi visuaalinen ilme, joka tullaan ottamaan käyttöön kaikessa Kookos-kokoelmahallinnan viestinnässä.


Postimuseo teki sopimuksen Kookos-kokoelmahallinnan käyttöönotosta
Suomen museoliitto ja Postimuseo ovat solmineet 6.6.2017 palvelusopimuksen Kookos-kokoelmahallinnan käyttöönotosta. Palvelusopimus pitää sisällään kaksi kokonaisuutta: MuseumPlus RIA -kokoelmahallintajärjestelmän käyttöönottoprojektin ja käyttöönoton jälkeisen ylläpitovaiheen.

5.3.2017
Ajankohtaisia kuulumisia Museoliiton kokoelmapalvelusta
MuseumPlus RIA -kokoelmahallintajärjestelmän hyväksymisvaihe päättyy maaliskuun puolenvälin jälkeen. Hyväksymisvaiheen jälkeen Suomen museoliitto ja zetcom ltd solmivat MuseumPlus RIA -kokoelmahallintajärjestelmän tuki- ja ylläpitosopimuksen. Suomen museoliitto käy vielä tähän sopimukseen liittyen viimeisiä neuvotteluja zetcom ltd:n kanssa eräistä sopimusta koskevista tarkemmista yksityiskohdista.


MuseumPlus RIA -kokoelmahallintajärjestelmän kuulumisia
Museoliiton koulutus- ja kehittämispalveluiden MuseumPlus RIA -tiimi siirtyy joulukuun aikana Museoliiton tiloihin. Kokoelmahallintajärjestelmän pilottivaihe on viimein päättymässä.


MuseumPlus RIA -kokoelmahallintajärjestelmän käyttöönotto lähestyy
Museoliiton koulutus- ja kehittämistiimin koordinaattori Leena Furu-Kallio kertoo MuseumPlus RIA -kokoelmahallintajärjestelmän viimeisimmät kuulumiset.


MuseumPlus RIAn pilotoinnin toinen migraatiotestauskierros on saatu päätökseen
MuseumPlus RIA -järjestelmän pilotoinnissa on saatu valmiiksi toinen migraatiotestauskierros. Neljä viikkoa kestäneen migraatiotestausjakson aikana testattiin samanaikaisesti kaikkien pilottimuseoiden aineistoja. Jakso päättyi 20. lokakuuta.


MuseumPlus RIA -kokoelmahallintajärjestelmän pilotointi etenee
MuseumPlus RIA -kokoelmahallintajärjestelmän pilottivaihe etenee vakaasti kohti päätöstään. Järjestelmä on tarkoitus saada käyttöön vuoden lopussa.


MuseumPlus RIAn pilotoinnin loppuaikataulussa muutoksia
Kokoelmahallintajärjestelmä MuseumPlusRIAn pilotointi etenee Museoliiton koulutus- ja kehittämispalveluissa yhteistyössä järjestelmäntoimittaja zetcom Ltd:n kanssa. Pilotointivaihe päättyy tarkistetun projektiaikataulun mukaan joulukuun lopussa 2016.


MuseumPlus RIA -kokoelmahallintajärjestelmän hinnoittelu
MuseumPlus RIA -kokoelmahallintajärjestelmä on edennyt hinnoitteluvaiheeseen. Tiistaina 21.6.2016 järjestetyssä kokouksessa päätettiin järjestelmän hinnoitteluperiaatteista.


MuseumPlus RIAn palvelinympäristön hankinta ja tuotteistaminen
Museoliiton koulutus- ja kehittämispalveluiden kokelmahallintapalveluiden MuseumPlus RIA etenee toukokuussa palvelinympäristön hankinnan ja tuotteistamisen osalta.


MuseumPlus RIAn pilotoinnin loppuaikataulu varmistunut
Kokoelmahallintajärjestelmä MuseumPlus RIAn pilotointi edistyy Museoliiton koulutus- ja kehittämispalveluissa yhteistyössä järjestelmäntoimittaja zetcom Ltd:n kanssa. Pilotointivaihetta on jäljellä noin puoli vuotta.


Museoliiton kokoelmahallintapalveluiden kuulumisia
MuseumPlus RIA -järjestelmän pilotissa valmistaudutaan uuteen migraatiokierrokseen ja testataan järjestelmän toiminnallisuuksia.


Museoliiton koulutus- ja kehittämispalveluiden Museo 2015 -jatkohanke esittäytyy
Museoviraston alaisuudessa toiminut Museo 2015 -hanke sai vuoden alussa uuden kodin Museoliitosta. Hankkeen työntekijöistä kolme siirtyi Museoliiton palvelukseen osaksi koulutus- ja kehittämistiimiä, ja kesään saakka he työskentelevät Museo 2015 -jatkohankkeena. Kaikkien kolmen työntekijän kevät kuluu pääasiassa MuseumPlus RIA -kokoelmahallintajärjestelmän pilotoinnin parissa.