MUSEOIDEN KEHITTÄMINEN
 

Museo Game Jam 7.–8.11.2018

Suomen ensimmäinen Museo Game Jam järjestetään Tampereen Vapriikissa 7.–8.11.2018!

Museo Game Jam on tapahtuma, jossa museoalan ja pelialan osaajat tekevät pelejä yhdessä. Tapahtuman aikana toteutetaan museoiden aineistoista valmiita pelejä tiimityönä. Tiimit muodostetaan tapahtumassa ensimmäisenä päivänä, ja ensimmäisen päivän iltapäivä ja ilta sekä seuraava päivä on varattu pelien tekemiselle.

Aineistot peleihin tulevat Vapriikista, mutta osallistuja voi myös halutessaan tuoda tapahtumaan omaan museoonsa liittyvää aineistoa. Tapahtuman luonteen vuoksi tarinat ja digitaaliset kuvat ovat parasta aineistoa, mutta aineiston soveltuvuus on hyvä tarkistuttaa etukäteen tapahtuman yhteyshenkilöltä.

Tapahtuma on osallistujalle maksuton!

Miksi ja kenen kannattaa osallistua?
Museon työntekijälle tapahtuma tarjoaa erinomaisen tilaisuuden päästä tutustumaan pelien tekemiseen. Aikaisempaa kokemusta pelien tekemisestä ei tarvita.

Pelien tekeminen ei ole vain koodaamista ja monimutkaista 3D-grafiikan luomista, vaan prosessissa tarvitaan myös esimerkiksi tarinallisen kokonaisuuden hahmottamista, tarinoiden ja dialogien kirjoittamista, ääninäyttelyä ja hyviä vastauksia visaisiin kysymyksiin. Tätä ja paljon muutakin hyödyllistä osaamista löytyy myös museoista.

Tapahtuma sopii erityisen hyvin esimerkiksi näyttelyitä suunnitteleville, museoiden graafikoille ja viestinnästä vastaaville, jotka kaikki voivat saada tapahtumasta uusia näkökulmia työhönsä ja museonsa sisältöihin.

Aikataulu
keskiviikko 7.11. klo 9.00–22.00
torstai 8.11. klo 9.00–18.00

Molempina päivinä on mahdollisuus nauttia edullinen lounas Vapriikin ravintolassa. Lounas on omakustanteinen. Tapahtumassa tarjotaan sekä keskiviikkona että torstaina aamukahvi/tee. Keskiviikkoon sisältyy myös iltapala. Ruoka-aineallergiat kysytään ilmoittautumisen yhteydessä.

Vapaaehtoinen:
perjantai 9.11. klo 15.00–18.00 (Pelimuseon Areena, pelit yleisön pelattavissa)

Osallistuminen edellyttää läsnäoloa sekä keskiviikkona (klo 9.00–22.00) että torstaina (klo 9.00–18.00). Mikäli haluaa tulla katselemaan ja kokeilemaan muiden tiimien valmiita pelejä, voi osallistua lisäksi perjantain peliesittelyyn.

Mikäli ei tahdo osallistua itse tapahtumaan, on myös mahdollista tulla paikalle vain perjantaina katsomaan valmiita pelejä. Perjantain osuus on avoin kaikille eikä ilmoittautumista tarvita.

Ilmoittautuminen
Tapahtumaan ilmoittaudutaan Eventbritessa: https://www.eventbrite.com/e/museo-game-jam-tickets-50505263603. Ilmoittautumisen yhteydessä osallistuja valitsee itselleen roolin, jonka voi tapahtuman aikana vaihtaa.

Järjestäjät
Tapahtuman järjestävät Finnish Game Jam, Suomen pelimuseo ja Tarinat peliin -hanke.

Lisätietoja
Annakaisa Kultima, jamin pääjärjestäjä
annakaisa.kultima@gmail.com