MUSEOIDEN KEHITTÄMINEN
 

Tarinat peliin -hankkeen kuukausikirje 12/2018

Hankkeen pilottimuseoiden peliprojektien tilanne marraskuun jälkeen


Kaikki hankkeen pilottipelit ovat valmistuneet määräajassa. Pääset tutustumaan peleihin tarkemmin täällä.


Raatihuoneen Time Janitor / Kainuun Museo


Turkansaaren Kirkko / Turkansaaren ulkomuseo


ESKO / Tekniikan Museo


Painajaisista paksu peite, Evakot / Kajaanin Taidemuseo


Museot pelissä -tapahtuman tallenne katsottavissaTarinat peliin -hankkeen päätösseminaari Museot pelissä – Museums at Play järjestettiin 12.12.2018 Helsingissä. Nyt tapahtuman puheenvuorot ja paneelit pääsee katsomaan täällä.


Pelittääkö sinulla? -nettitesti on julkaistu


Museoammattilaiselle pelit ja peliala eivät välttämättä ole kovin tuttuja, mutta jos museon ja pelien tai pelillisyyden yhdistäminen kiinnostaa, silloin alaan on hyvä tutustua. Tarinat peliin -hanke vastasi tarpeeseen tuottamalla nettitestin, jossa museoammattilainen pääsee tutustumaan pelien tekemisen prosessiin ja pelialaan kevyesti ja hauskasti. Testi tarjoaa myös linkkejä inspiroivaan lisämateriaaliin.
 
Testaa siis sinäkin, millainen pelittäjä olet: https://www.museoliitto.fi/pelittaakosinulla, ja jaa tuloksesi Facebookissa ja Twitterissä!


Painajaisista paksu peite kilpaili Palermossa


Seitsemäs hyötypelikehitykseen keskittynyt Serious game gala -konferenssi järjestettiin 5.–7.12 Italian Palermossa. Tarinat peliin -hanke osallistui konferenssin hyötypelikilpailuun Kajaanin taidemuseolle tuotetulla Painajaisista paksu peite -pelillään. Lue lisää


Hankkeen toimenpiteet jatkoaikana vuonna 2019


Hanke jatkaa toimintaansa huhtikuun loppuun 2019 saakka. Tänä aikana pilottipelit julkaistaan Steam-pelialustalla, hankkeen tulokset kootaan yhteen ja blogikirjoituksista koostetaan verkkojulkaisu. Lisäksi pelialalle suunnattu Kulttuuriperinnöstä potkua peliin -verkkokurssi avautuu opiskeltavaksi Museoliiton Moodle-oppimisympäristössä.

--------
Seuraa hanketta myös Facebookissa.
--------