Hae sivustolta
MUSEOIDEN KEHITTÄMINEN
 

Painajaisista paksu peite kilpaili Palermossa

Seitsemäs hyötypelikehitykseen keskittynyt Serious game gala -konferenssi järjestettiin 5.–7.12 Italian Palermossa. Tarinat peliin -hanke osallistui konferenssin hyötypelikilpailuun Kajaanin taidemuseolle tuotetulla Painajaisista paksu peite -pelillään.

Konferenssiin osallistui noin 60 hyötypeleihin ja hyötypelikehitykseen keskittynyttä tutkijaa tai muuta alan asiantuntijaa. Asiantuntijoiden puheenvuorot käsittelivät hyvin teoreettisia pohdintoja hyötypelien syvimmästä olemuksesta aina käytännönläheisimpiin peliesittelyihin. Tapahtuman aikana käytiin läpi hyötypelien tulevaisuuden teknologioita virtuaalitodellisuudesta haptiseen teknologiaan sekä esiteltiin uudenlaisia tapoja toteuttaa hyötypelejä ja luoda opettajalähtöistä materiaalia.

Konferenssin ohessa järjestettiin myös hyötypelikilpailu, johon Tarinat peliin -hankkeen Painajaisista paksu peite eli Blanket Heavy With Nightmares osallistui. Koska konferenssi järjestettiin Palermon modernin taiteen museo Risossa, peli pääsi ensimmäistä kertaa kosketukseen modernin taiteen museoympäristön kanssa, johon se tullaan myös Kajaanin Taidemuseon tiloissa sijoittamaan.

Tapahtuman torstai oli esitysten lisäksi omistettu pelidemoille ja postereille, ja Painajaisista paksua peitettä esiteltiin sekä konferenssin kävijöille että museon muille vieraille. Vastaanotto oli pelaajien keskuudessa erittäin positiivinen, ja erityisesti pelin visuaalista ulkonäköä, tunnelmaa ja äänimaailmaa kehuttiin.

Painajaisista paksu peite ei lopulta voittanut konferenssin pääpalkintoa, mutta virtuaalitodellisuuden käyttö opetuksessa ja erityisesti kokemuksen herättämät tunnereaktiot herättivät pelaajissa paljon uusia ideoita. Kaiken kaikkiaan painajaispeiton ensimmäinen matka ulkomaille oli erittäin positiivinen kokemus.