MUSEOIDEN KEHITTÄMINEN
 

Kysy museolta -palvelu

Kysy museolta on museoiden verkkotietopalvelu, joka tekee museoiden asiantuntijatyötä näkyväksi yleisöille. Verkostossa mukana olevat museot vastaavat palvelussa heille esitettyihin, museon omaan erikoisalaan liittyviin kysymyksiin. 

Miten palvelu ja verkosto toimii?

Suuri osa palvelun kautta museoille tulleista kysymyksistä julkaistaan museoiden omilla Kysy museolta -sivuilla. Palvelun museokohtaisille sivuille kertyy julkinen tietopankki museon erityisalasta ja asiantuntijaosaamisesta. Sivuilla julkaistuihin kysymyksiin voi kohdistaa hakuja ja kysymyksiin voi tutustua aihealueiden ja asiasanojen avulla. Palvelun kautta museon lähestyminen on helppoa, sillä kuka tahansa voi osoittaa kysymyksen museolle. Käyttäjiltä ei vaadita erillistä kirjautumista.

Palvelussa mukana olevat museo: Lusto, Teatterimuseo, Helsingin kaupunginmuseo, Sarka, Suomen valokuvataiteen museo, Tekniikan museo, Postimuseo, Kansallismuseo ja Urheilumuseo

Lähetetyt kysymykset ja niihin annetut vastaukset asiasanoitetaan ja tallennetaan museokohtaiseen, palvelun ylläpito-ohjelmistona toimivaan tietokantaan. Kertynyt tieto ja tilastot voivat parhaillaan auttaa museota kehittämään palveluita asiakaslähtöisesti. Kysy museolta -palvelun avulla yleisöjä voidaan palvella verkossa, sen avulla saadaan talteen ja julkaistaan museon tietopääomaa sekä tehdään näkyväksi museoiden tietopalvelutyötä. Palvelu taustaohjelmistoineen on suunniteltu siten, että sen käyttöönotto on helppoa museoissa ja muistiorganisaatioissa.

Kysy museolta -palvelun Twitter-tilillä julkaistaan tiiviisti mielenkiintoisia kysymyksiä, joita museoille on jätetty.

Liity mukaan asiantuntijaverkostoon!

Kysy museolta -palvelu on oiva tapa tuoda museon asiantuntemusta ja siihen käytettyä aikaa ja työtä näkyville. Samalla se vie museon asiakaspalvelun verkkoon entistä tiiviimmin. 

Verkostoa laajennetaan ja uudet museot ovat tervetulleita. Jos haluat lisätietoja palvelusta tai haluat liittyä Kysy museolta -verkostoon, ota yhteyttä.

Palvelun hinta

Palvelun käyttöönotto ja avaaminen 1 770 € + alv. Mahdolliset lisätyöt 120 € + alv / tunti (esim. kieliversiot). Käyttömaksut vuodessa: 960 € + alv (80 € + alv / kk).

Kehittämisasiantuntija
Janne Tielinen
janne.tielinen(a)museoliitto.fi
044 4300 706

Palvelun ylläpidosta vastaa 30.6.2020 lähtien Yhteinen perintö Oy. Teknisestä toteutuksesta ja ylläpidosta vastaa Flo Apps Oy.