MUSEOIDEN KEHITTÄMINEN
 

Seinätön museo

Seinätön museo on palvelu, jonka avulla museot voivat tarjota asiakkailleen helpon, tyylikkään ja käytännöllisen tavan toteuttaa älypuhelimilla käytettävää sisältöä. Mobiiliopasteet, reitit ja oppaat toimivat kaikilla älypuhelimilla ja tableteilla ilman erillisten sovellusten lataamista. Seinätön museo on aina mukana, aina avoinna. Seinätön museo -palvelussa tuotettuihin mobiiliopasteisiin, reitteihin ja oppaisiin voidaan liittää kuvia, tekstiaineistoja, selostajaääntä, pelillisiä ominaisuuksia, ääneen ajastettuja kuvavaihdoksia, gps-paikannusta, videoita sekä sisä- ja ulkokarttoja. Palvelussa on otettu käyttöön kevään 2019 aikana Finnan avointa rajapintaa hyödyntävä hakuominaisuus, jonka avulla on mahdollista etsiä ja liittää sisältöjä suoraan Finna.fi-palvelusta osaksi oppaiden sisältöä. 

Palvelun avulla voi esitellä esimerkiksi lähipuistojen patsaita, alueen kauneimpia kulttuurimaisemia tai vaikkapa neuvoa museon lähellä sijaitseviin matkailupalveluihin. Mobiiliopasteiden ansiosta museotila laajentuu fyysisten rajoitteidensa ulkopuolelle, mutta Seinätön museo -opasteet voivat yhtä hyvin esitellä myös museon sisätiloissa olevia teoksia tai näyttelyjä. Tutustu museoiden toteuttamiin mobiilireitteihin ja -oppaisiin osoitteessa www.seinatonmuseo.fi.

Seinätön museo 2.0 on Suomen museoliiton ja Momeo Oy:n yhteistyössä kehittämä mobiilipalvelu. Palvelun ylläpidosta vastaa 30.6.2020 lähtien Yhteinen perintö Oy.


Seinätön museo -pienryhmäkoulutukset


Momeo Oy:n Jean Smedman ja Paavo Hynynen opettavat pienryhmäkoulutuksissa, kuinka mobiilioppaita käytännössä toteutetaan.

Ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin tutustumisen jälkeen suurin osa ajasta käytetään ylläpitotyökalun — Tarinatallennin — käytön opettelemiseen ja oman opastekokonaisuuden perustamiseen. On toivottavaa, että osallistujat ottavat omat läppärin (+ hiiren) mukaan.

Koulutukseen kannattaa valmistautua miettimällä, millaisen oppaan tekemisen aloittaa koulutuksen aikana. Rakenteen jäsentäminen ja materiaalin varaaminen valmiiksi auttaa saamaan koulutuksesta enemmän irti. Lisätietoa koulutuksesta ja ohjeet siihen valmistautumiseen liitteenä.

Yhteen pienryhmäkoulutukseen mahtuu 10 henkilöä (max. kaksi osallistujaa / museo). Esittelytapahtumia järjestetään lisää kysynnän mukaan. Mikäli koulutukset ovat täyttyneet, mutta Seinätön museo -kiinnostaa, kannattaa ilmoittautua jonotuslistalle!

Lisätietoja koulutuksesta:

Jean Smedman, Momeo Oy
p. 040 5227 089
etunimi.sukunimi(a)momeo.fi

Janne Tielinen
p. 0444 300 706
etunimi.sukunimi(a)digimuseo.fi


Myös meidän museomme tahtoo mukaan!


Jos edustamasi museo ei vielä ole mukana Seinätön museo -palvelussa, kannattaa pyytää tarjous. Hinta perustuu museon / museokeskuksen kokoon. Palvelu sisältää:

1. Mobiiliopastuspalvelujen (mm. rajaton määrä reittejä museon lähialueella ja museorakennuksessa) perustamiseen, muokkaamiseen sekä aineiston lisäämiseen tarvittavat tekniset ratkaisut ja teknisen tuen sekä käyttökoulutuksen.

2. Seinätön museo -palvelujen yhteismarkkinoinnin 

3. Seinätön museo -tunnusten käyttöoikeuden

4. Seinätön museo -palvelun koulutustilaisuudet


Palvelun hinnat


Vaihtoehto 1:
Kuukausihinta (museon kävijämäärästä riippuen) 52–158 euroa (+ alv 24 %). Ei aloitusmaksua.

Vaihtoehto 2:
Kuukausihinta (museon kävijämäärästä riippuen) 21–84 euroa (+ alv 24 %) ja 980–1 950 euron (+ alv 24 %) aloitusmaksu.

Hintojen muutos on tullut voimaan 1.1.2021.


Janne Tielinen
p. 044 430 0706
etunimi.sukunimi(a)digimuseo.fi