Skip to content

Museoliitto

8.2.2024

Museotoimenjohtaja

Jyväskylän kaupungin museopalvelut hakee osaavaa ja tulevaisuuteen katsovaa museotoimenjohtajaa toistaiseksi voimassa olevaan virkaan.

Hakuaika

29.2.2024 klo 12 mennessä

Sijainti

Jyväskylä

Työnantaja

Jyväskylän kaupungin museopalvelut

Työsuhteen muoto

Vakituinen

Haemme osaavaa ja tulevaisuuteen katsovaa museotoimenjohtajaa toistaiseksi voimassa olevaan virkaan! Museotoimenjohtaja toimii Jyväskylän kaupungin museopalveluiden sekä kahden museoyksikön, Jyväskylän taidemuseon ja Keski-Suomen museon, johtajana.

Jyväskylän kaupungin museopalvelut muodostuvat Jyväskylän taidemuseota, Keski-Suomen museosta ja Suomen käsityön museosta. Keski-Suomen alueellisen vastuumuseon muodostavat yhdessä Jyväskylän taidemuseo ja Keski-Suomen museo. Valtakunnallisena käsityön vastuumuseona toimii Suomen käsityön museo. Keski-Suomen museo muodostaa yhdessä Alvar Aalto -museon kanssa kesällä 2023 avautuneen Aalto2-museokeskuksen, joka on arkkitehtuurin, muotoilun ja kulttuuriperinnön ainutlaatuinen kohtaamispaikka.

Nyt haemme osaavaa ja tulevaisuuteen katsovaa

MUSEOTOIMENJOHTAJAA

toistaiseksi voimassa olevaan virkaan 1.4.2024 alkaen.

Museotoimenjohtaja toimii Jyväskylän kaupungin museopalveluiden sekä kahden museoyksikön, Jyväskylän taidemuseon ja Keski-Suomen museon, johtajana. Museotoimenjohtajan tehtävän keskeisenä tavoitteena on varmistaa, että Jyväskylän museot kehittyvät ja mukautuvat myös jatkossa vastaamaan nykyisiin ja tulevaisuuden tarpeisiin asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden näkökulmasta. Vastaat museopalveluiden toiminnan ja talouden suunnittelusta, seurannasta sekä asetettujen tulostavoitteiden toteutumisesta. Museopalveluiden henkilöstön lisäksi tukena työssäsi ovat kaupungin kulttuuripalveluiden johtoryhmä sekä kaupungin tukipalvelut mm. talouden ja henkilöstöpalveluiden osalta. Kaupungin uutena esihenkilönä pääset mukaan yhteistyössä henkilöstöpalveluiden kanssa toteutettavaan esihenkilön perehdytysohjelmaan.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, riittävä kokemus museotyöstä ja johtamisesta sekä museoalan tuotteistamisen ja myynnin osaaminen. Eduksi katsotaan joustava näkemys kulttuuriympäristön asiantuntijaviranomaisen roolista. Tehtävässä edellytetään modernia verkostoyhteistyön hallintaa.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti (KVTES). Tehtäväkohtainen palkka on 4818,53 eur/kk, jonka lisäksi maksetaan työkokemukseen perustuvaa KVTES:n mukaista kokemuslisää.

Virassa aloitus sopimuksen mukaan. Virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä todistus terveydentilastaan.

Hakemukset Kuntarekryn kautta.

Hakuaika päättyy 29.2.2024 klo 12.

Lisätietoja:

Toimialajohtaja Eino Leisimo, p. 050 5848987 tai eino.leisimo@jyvaskyla.fi