Skip to content

Museoliitto

11.9.2023

Projektisuunnittelija

Hotelli- ja ravintolamuseo etsii osa-aikaista projektisuunnittelijaa Inklusiivinen näyttely ruokaperinteistä -hankkeeseen.

Hakuaika

1.10.2023 mennessä

Sijainti

Helsinki

Työnantaja

Hotelli- ja ravintolamuseo

Työsuhteen muoto

Osa-aikainen, määräaikainen

Palkka

2500 euroa / kk

Museovirasto on myöntänyt Hotelli- ja ravintolamuseolle innovatiivisten hankkeiden apurahan Inklusiivinen näyttely ruokaperinteistä -osallisuushankkeeseen. Hanke käynnistyy loppuvuodesta 2023. Haemme nyt hankkeelle projektisuunnittelijaa.

PROJEKTISUUNNITTELIJA HOTELLI- JA RAVINTOLAMUSEON OSALLISUUSHANKKEESEEN

Helsingin Kaapelitehtaalla toimiva Hotelli- ja ravintolamuseo on ruoka- ja juomakulttuurin ja majoitus- ja ravitsemisalan erikoismuseo. Museota ylläpitää Hotelli- ja ravintolamuseosäätiö – Stiftelsen för Hotell- och restaurangmuseet sr. Teemme näkyväksi ruoka- ja juomakulttuurin yhteistä kulttuuriperintöä ja yhteiskunnallista merkitystä, sekä autamme yksilöitä, yhteisöjä ja yrityksiä ymmärtämään oman merkityksensä ruoka- ja juomakulttuurin ja palvelukulttuurin rakentajina. Arvojamme ovat asiantuntijuus, moniäänisyys ja vastuullisuus.

Etsimme osa-aikaista PROJEKTISUUNNITTELIJAA Inklusiivinen näyttely ruokaperinteistä -hankkeeseen. Työsuhde on määräaikainen ja osa-aikainen. Hankkeessa kartoitamme ja ratkomme osallisuuden esteitä sekä toteutamme mahdollisimman moninaista yleisöä puhuttelevan, ruokaperinteistä kertovan näyttelyn yhdessä yleisön, yhteisöjen ja moninaisuuden asiantuntijoiden kanssa. Samalla luomme uusia osallisuutta lisääviä toimintatapoja näyttelytyöhön ja vahvistamme museon moniäänisyyttä. Jaamme hankkeen tuloksia myös muille museoille.

Projektisuunnittelija vastaa hankkeesta ja sen käytännön toimenpiteistä yhdessä muun henkilökunnan kanssa. Suunnittelijan tehtäviin kuuluu mm. yhteistyöverkoston rakentaminen ja yleisön ja yhteisöjen aktivoiminen. Lisäksi suunnittelija osallistuu näyttelykäsikirjoituksen työstämiseen, tapahtumien suunnitteluun ja ruokaperinteen tallentamiseen museon kokoelmiin. Työ voi sisältää jonkin verran ilta- ja viikonlopputyötä.

Edellytämme tehtävän hoitamiseen soveltuvaa koulutusta ja työkokemusta. Arvostamme oma-aloitteisuutta, yhteistyökykyä ja idearikkautta sekä kokemusta erilaisten yhteisöjen kanssa työskentelystä. Kiinnostus ruokaan ja kulttuuriperintöön katsotaan eduksi.

Toivomme saavamme hakemuksia eri ikäryhmistä, eri sukupuolten edustajilta sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvilta henkilöiltä. Hakemuksessasi voit halutessasi mainita kuulumisen mihin tahansa näistä ryhmistä. Käsittelemme kaikki tiedot luottamuksellisesti.

Tarjoamme liikunta- ja työmatkaedun sekä kattavan työterveyshuollon. Osittainen etätyömahdollisuus helpottaa työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista. Osa-aikaprosentista ja viikoittaisesta työajasta voimme tarvittaessa neuvotella tehtävään valittavan kanssa.

Työ alkaa: 1.11.2023 tai sopimuksen mukaan

Työn kesto: 1.11.2023-30.6.2024 (8 kk)

Koeaika: 2 kk

Työaika: 30 tuntia / viikko (n. 80 %)

Palkkaus: 2500 euroa / kk

Sijainti: Hotelli- ja ravintolamuseo, Kaapeliaukio 3, G-porras, 00180 Helsinki. Osittainen etätyömahdollisuus kotimaassa.

Viimeinen hakupäivä: 1.10.2023. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, jotka järjestetään viikolla 41.

Vapaamuotoinen hakemus ja CV sähköpostitse osoitteeseen: anni.pelkonen(at)hotellijaravintolamuseo.fi otsikolla Hakemus projektisuunnittelijaksi.

Lisätietoja antaa museonjohtaja Anni Pelkonen, pe 22.9.2023 klo 10–11 ja ti 26.9. klo 14–15 puhelimitse: +358 447474107.