Skip to content

Museoliitto

18.9.2023

Yleisötyön amanuenssi

Ateneumin taidemuseo hakee yleisötyön amanuenssia vakinaiseen työsuhteeseen 1.1.2024 alkaen.

Hakuaika

1.10.2023 mennessä

Sijainti

Helsinki

Työnantaja

Ateneum

Työsuhteen muoto

Vakituinen

Kansallisgalleria on maamme suurin kuvataiteen museo. Hallinnoimme Suomen merkittävintä taidekokoelmaa sekä siihen liittyvää arkistoa. Ylläpidämme maamme tunnetuimpiin kuuluvia Ateneumin taidemuseota, Nykytaiteen museo Kiasmaa ja Sinebrychoffin taidemuseota. Meillä työskentelee noin 280 työntekijää ja toiminnastamme vastaa Kansallisgallerian säätiö.

Haemme Ateneumin taidemuseoon

Yleisötyön amanuenssia

vakinaiseen työsuhteeseen 1.1.2024 alkaen.

Tehtäviisi kuuluu Ateneumin taidemuseon kokoelmiin ja näyttelyihin liittyvän yleisötyön suunnittelua ja toteuttamista yhdessä yleisötyötiimin kanssa. Vastaat kokoelma- ja näyttelytoimintaan liittyvien pedagogisten printti- ja verkkojulkaisujen tuottamisesta, opastoiminnan kehittämisestä ja osallistut museon saavutettavuuden lisäämiseen. Pääset työskentelemään osana uudistuneen Ateneumin moniammatillista työyhteisöä.

Sinulla on

· tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto

· työkokemusta taidemuseon yleisötyöstä

· käsitystä ja kokemusta museoalan inklusiivisuus- ja saavutettavuustyöstä

· Suomen taiteen historian erinomainen tuntemus

· vankka taidehistoriallinen sisältöosaaminen

· taitoa tuottaa saavutettavaa tekstiä.

Eduksi luemme digitaalisen museoympäristön tuntemuksen.

Olet innostava tiimipelaaja, etevä koordinoimaan ja pitämään projektit aikataulussa. Viestit erinomaisesti sekä suullisesti että kirjallisesti suomeksi ja sujuvasti englanniksi. Ruotsi ja muut kielet nähdään myös etuna. Arvostamme ennakkoluulotonta ja kehittämismyönteistä asennetta, hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä innostunutta otetta museon monipuoliseen tehtäväkenttään. Arvomme yhdessä, avoimesti ja asiantuntevasti kuvaavat myös sinun työskentelyotettasi.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja merkityksellisen tehtävän ainutlaatuisessa työympäristössä, maamme suurimmassa kuvataiteen asiantuntijaorganisaatiossa. Työyhteisömme on moniammatillinen ja koostuu alan huippuosaajista, joiden tuen saat työllesi. Olemme innostuneita ja ylpeitä siitä, mitä teemme.

Lisätietoja tehtävästä antaa yleisötyöpäällikkö Satu Itkonen 18.9.2023 klo 11-12 sekä 27.9.2023 klo 10-11, p. 050 434 1839.

Kiinnostuitko? Lähetäthän hakemuksesi ja CV:si viimeistään 1.10.2023 oheisen hakulinkin kautta.