Skip to content

Museoliitto

15.11.2017

Making Museum jatkaa Creative Museum -projektin työtä

Museoliitto on partnerina syyskuussa käynnistyneessä Making Museum Erasmus+ -projektissa, joka on suoraa jatkoa elokuussa päättyneelle Creative Museum -projektille.

Creative Museum -projektin aikana museoammattilaisia kannustettiin oppimaan toisiltaan, testaamaan uusia tapoja työskennellä yhdessä yleisön kanssa, luomaan kumppanuuksia ja jakamaan käytäntöjä ja kokemuksia.

Projektin tavoitteena oli myös tarkastella Maker-yhteisön, digitaalisen alan toimijoiden ja museoiden yhteistyön mahdollisuuksia. Tavoitteena oli kaataa raja-aitoja, avata ovia ja tutkia uusia tapoja tulkita kokoelmia. Konkreettisina tuotoksina projekti tuotti koosteen hyvistä käytännöistä (collection of best practices), suositukset luovaan työskentelyyn (recommendations) sekä työkalupakin (Toolkit).

Creative Museum – Toolkit
Analysis of selected best practices from Europe
Recommendations – Building a Creative Museum

Making Museum -projekti jatkaa näiden tuotosten levittämistä ja soveltamista. Lisäksi hankkeessa jatketaan Maker-in-Residence-ohjelmaa museoissa sekä koulutetaan partnerimaiden museoammattilaisia Museomix-konseptissa. Myös parilla suomalaisella museotyöntekijälllä on mahdollisuus osallistua Museomix-koulutukseen Ranskassa tai Italiassa ensi vuoden aikana.

Projektin partnerit

Ranska: Cap Sciences (koordinaattori)
Kroatia: Radiona Makerspace 
Irlanti: Chester Beatty Library
Italia: IBACN 
Italia: STePS
Ranska: MuseoMix
Suomi: Suomen museoliitto
Norja: MiST – Museene i Sor-Trondelag
UK: Heritec Limited
Jasper Visser, VISSCH+STAM

Voisit olla myös kiinnostunut näistä