Skip to content

Museoliitto

22.1.2013

Museoliitto Matkamessuilla 17.-20.1.2013

Museoliitto osallistui ensimmäistä kertaa Matkamessuille Helsingissä. Messujen infopaikalla esiteltiin Suomen museoliiton tarjoamaa mobiilihakupalvelua, joka kattaa lähes tuhannen museon tiedot. Museoiden mobiilihakupalvelu otettiin innostuneesti vastaan matkailun ammattilaisten ja suuren yleisön joukossa.

Museot löytyvät älypuhelimella osoitteessa m.museot.fi. Palvelua markkinoitiin jakamalla näytönpuhdistustarraa, jossa lukee: Mobiilisti museoon, m.museot.fi. Näyttöputsarin voi kiinnittää puhelimeen, josta se on helposti käytettävissä. Lisäksi messuilla jaettiin Museotalvi-lehteä.

Mobiilihakupalvelu perustuu museot.fi-sivuston tietoihin. Mobiilipalvelussa museot ovat haettavissa nimen, sijainnin, aihepiirin ja näyttelyiden perusteella. Palvelussa on myös karttahaku, joka näyttää 10 lähiseudun museota käyttäjän sijainnin mukaan.

M.museot.fi-palvelun ajan tasalla pitäminen on erityisen tärkeää. Mikäli museon tiedoissa on puutteita, tietoja voi päivittää museon omilla näyttelykalenteriin liitetyillä päivitystunnuksilla osoitteessa: http://www.museot.fi/nayttelykalenteri/login/

Lisätietoja m.museot.fi-sivun käyttöön ja päivittämiseen liittyen voi kysyä Tuuli Rajavuorelta, p. 0444 300 704, tuuli.rajavuori(a)museoliitto.fi

Matkamessuille osallistui yli 76 000 kävijää, joista matkailun ammattilaisia reilu
17 000. Tiedon hakeminen muista matkailualan palveluista oli 63 % syynä tulla messuille. Valtaosa kävijöistä tutustui messuilla ulkomaan matkoihin, mutta yli puolet myös kotimaan matkoihin (54 %).

Voisit olla myös kiinnostunut näistä