Skip to content

Museoliitto

30.3.2021

Museoviikkoa vietetään toukokussa teemalla Tulevaisuuden museo – ilmoita museosi ohjelma tapahtumakalenteriin

Museoviikkoa vietetään 17.-23.5.2021 teemalla Tulevaisuuden museo. Kampanjaviikkoa voidaan museoissa viettää digitaalisesti tai läsnä. Museot voivat ilmoittaa kampanjaviikon ohjelmastaan Museoviikko.fi-tapahtumakalenteriin.

Museoviikko on museoiden yhteinen yleisökampanjoinnin viikko, jota vietetään tänä vuonna 17.-23.5.2021 teemalla Tulevaisuuden museo. Viikon teema on johdettu Kansainvälisen museopäivän teemasta The Future of Museums: Recover and Recreate. Kansainvälistä museopäivää vietetään 18.5. osana Museoviikkoa.

Viikon tapahtumia voivat olla esimerkiksi näyttelyt, opastukset, kesänäyttelyiden avautumiset, luentotilaisuudet, esitelmät ja työpajat. Koronatilanteesta riippuen museot voivat tarjota yleisöilleen ohjelmaa joko digitaalisesti tai läsnä. 

Museoiden järjestämä ohjelma tapahtumakalenteriin

Museoiden järjestämä kampanjaviikon ohjelma kootaan erilliseen Museoviikko.fi-tapahtumakalenteriin. Museoviikon tapahtumakalenteriin voi ilmoittaa myös museoiden digitaalisia sisältöjä ja tapahtumia. Ohjelmaa voi päivittää tapahtumakalenteriin seuraavasti:

1. Kirjaudu Museoviikon tapahtumakalenteriin museot.fi-näyttelykalenterin tunnuksilla.
2. Valitse päivitystyökalusta ’Lisää uusi tapahtuma’.
3. Ilmoita tapahtuman päivämäärä ja ajankohta.
4. Laita ruksi kohtaan ’Osa museoviikon ohjelmaa’.
5. Tallenna.

Tapahtumakalenteri päivittyy kampanjaviikon alkuun asti.

Museoviikon viestintä

Museoliitto rohkaisee museoita tiedottamaan Museoviikolle järjestämästään ohjelmasta omilla viestintäkanavillaan.

”Museoista voidaan vinkata vaikkapa paikallislehteen tapahtumaviikon ohjelmasta. Median edustajia voi myös kutsua seuraamaan tapahtumaviikon ohjelmaa”, sanoo Museoliiton viestintäsuunnittelija Jenna Honkanen.

Museoliitto tiedottaa Museoviikon tapahtumista kootusti medialle toukokuun alussa. Lisäksi Museoliitto tekee nostoja sosiaalisessa mediassa ja jakaa museoiden postauksia viikon tapahtumista. Museoviikkoa markkinoidaan kampanjaviikon omalla Facebook-tapahtumasivulla.

Museoviikon graafinen materiaali

Kampanjaviikon viestintämateriaalit on päivitetty. Museoviikon bannereita voi vapaasti hyödyntää museoiden omassa verkkomarkkinoinnissa ja julistetta voi tulostaa levitettäväksi. Graafiset materiaalit voi ladata Museoviikon sivuilta.

Lisätiedot

Projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo
puh. 0444 300 703 
eeva-liisa.taivassalo@museoliitto.fi

Viestintäsuunnittelija Jenna Honkanen
jenna.honkanen@museoliitto.fi
puh. 0444 300 704

Voisit olla myös kiinnostunut näistä