Skip to content

Museoliitto

26.9.2012

Skandinaavisen museoliiton yleiskokous Tukholmassa 28.-30.8.2013

Ennakkotiedoista poiketen Skandinaavisen museoliiton seuraava yleiskokous järjestetään Tukholmassa 28.-30.8.2013. Tervetuloa mukaan!

Aiempien suunnitelmien mukaan vuosikokous oli tarkoitus järjestää Grönlannissa, mutta sikäläiset voimavarat eivät riittäneet. Sen sijaan Skandinaavisen museoliiton Pohjoismaissa toimivat osastot kokoontuvat ensi vuonna Tukholmassa. Tarkoituksena on aktivoida ja ajantasaistaa liiton toimintaa ja valmistautua vuonna 2015 järjestettäviin 100-vuotisjuhliin.

Päivien otsikkona on ’Att skapa liv’. Aiheeseen liittyvien esitelmien lisäksi ohjelmaan kuuluu mm. museovierailuja, kaupunkikävelyjä sekä retki viikinkien Birkaan. Matkalle ovat tervetulleita vanhat ja uudet jäsenet!

Skandinaavinen museoliitto on Tanskan, Färsaarten, Grönlannin, Islannin, Norjan, Ruotsin, Suomen ja Ahvenanmaan taide- ja kulttuurihistoriallisissa sekä luonnonhistoriallisissa museoissa työskentelevien, museoammatillisen koulutuksen saaneiden yhdyselin. Vuonna 1915 perustettu liitto, jonka jäseneksi Suomi liittyi 1923, järjestää joka kolmas vuosi vuorotellen kussakin jäsenmaassa poikkitieteellisen kokouksen. Kokouksen vaihtelevaa teemaa valaisevat esitelmät ja tutustumiskäynnit. Konferenssit avaavat uusia yhteyksiä pohjoismaisiin kollegoihin.

Lisätietoja: puheenjohtaja Marja-Liisa Rönkkö, marja-liisa.ronkko(a)helsinki.fi ja sihteeri Juha Jämbäck, juha.jamback(a)porvoonmuseo.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä