Skip to content

Museoliitto

6.8.2019

Vielä ehtii kutsua poliitikon museoharjoitteluun

Poliitikon museoharjoittelu -kampanjaviikko lähestyy. Museot ovat ideoineet monipuolisia, käytännönläheisiä työharjoittelupäiviä. Kutsut on otettu innolla vastaan ja museoharjoitteluun on ilmoittautunut jo useita kansanedustajia, kunnanvaltuutettuja sekä muita päättäjiä. Kampanjaviikkoa vietetään 26.–30.8.2019.

Neljättä kertaa vietettävän teemaviikon tavoitteena on lisätä poliitikkojen ja museoiden välistä vuorovaikutusta sekä tehdään näkyväksi museoiden monipuolista toimintaa kulissien takana.

Mukana on muun muassa yhdeksän kansanedustajaa. Paavo Arhinmäki tutustuu Suomen Urheilumuseoon, Eeva-Johanna Eloranta Suomen maatalousmuseo Sarkaan, Maria Guzenina Ateneumin taidemuseoon, Hanna Holopainen Lappeenrannan museoihin, Heli Järvinen Lusto – Suomen metsämuseoon, Kimmo Kiljunen Suomen Ilmailumuseoon, Lulu Ranne Hämeenlinnan taidemuseoon, Piritta Rantanen Suomen käsityön museoon ja Paula Risikko Lapuan kaupungin museoihin. Paikallisia kunnanvaltuutettuja vierailee muun muassa Forum Marinumissa Turussa, Suomen ilmailumuseossa Vantaalla sekä Hämeenlinnan taidemuseossa.  

Museoharjoittelu voi kestää tunnista jopa kokonaiseen päivään. Jokainen museo voi suunnitella ohjelman omien ja vierailevien päättäjien toiveiden mukaan. Esimerkiksi Lappeenrannan museoissa tutustutaan Finna-palveluihin ja kuva-aineistojen käsittelyyn, kun taas Suomen Ilmailumuseossa syvennytään museon kokous- ja elämyspalveluihin. Hämeelinnan taidemuseossa poliitikot pääsevät ohjaaman esikoululaisten työpajaa. Suomen käsityön museossa ja Urheilumuseossa poliitikot osallistuvat uuden näyttelyn suunnitteluun ja rakentamiseen. Forum Marinumissa tutustutaan puolestaan kokoelmatyöhän ja kunnostetaan Suomen Joutsenta.  

Ilmoita poliitikkovierailusi 19.8. mennessä

Kampanjaviikkoon osallistuvien museoiden toivotaan ilmoittavan sovitut poliitikkovierailunsa sekä myös vierailulle pyydetyt poliitikot Suomen museoliiton rekisteriin mahdollisimman pian osoitteessa: https://www.lyyti.fi/reg/poliitikon_museoharjoittelu2019

Kaikki 19.8.2019 mennessä ilmoitetut vierailut huomioidaan valtakunnallisessa tiedotteessa. Tietoja voi kuitenkin lisätä ja tarkentaa teemaviikon alkuun asti.

Paikalliselle medialle poliitikon museopäivä on kiinnostava juttuaihe ja mediaa kannattaakin kutsua hyvissä ajoin seuraamaan poliitikon museopäivää tai haastattelemaan poliitikkoa vierailun lopuksi. Museoliitto tiedottaa teemaviikosta medialle valtakunnallisesti viikkoa ennen tapahtuman alkua.

Katso tarkemmat ohjeet rekisteriin ilmoittautumisesta sekä muusta kampanjoinnista Museoliiton sivuilta: https://www.museoliitto.fi/poliitikonmuseoharjoittelu

Liity myös kampanjan Facebook-tapahtumaan ja kutsu mukaan myös omat verkostosi!

PS. Toivomme museoiden käyttävän sosiaalisessa mediassa tunnistetta #poliitikonmuseoharjoittelu.

Lisätietoja kampanjasta

Viestintäpäällikkö Tuuli Rajavuori
Suomen museoliitto
tuuli.rajavuori@museoliitto.fi
puh. 0444 300 710

Voisit olla myös kiinnostunut näistä