Skip to content

Museoliitto

25.1.2016

Viisi museota valittu Vuoden museo -finalisteiksi

Aboa Vetus & Ars Nova, Didrichsenin taidemuseo, HAM Helsingin taidemuseo, Postimuseo ja Ålands sjöfartsmuseum on valittu jatkoon tavoittelemaan Vuoden museo 2016 -palkintoa.

Vuoden museo -kilpailuun ilmoittautui kaikkiaan 17 museota. Kilpailu etenee lähikuukausina, kun palkintoraati vierailee finalistimuseoissa. Voittaja julkistetaan Valtakunnallisilla museopäivillä, jotka järjestetään Inarissa 25.-27.5.2016.

Suomen museoliiton ja ICOMin Suomen komitean Vuoden museo -palkinto myönnetään museolle, joka on omalla toiminta-alueellaan edistänyt merkittävällä tavalla museoalan yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Museon toiminta on myös tuonut uusia tai erilaisia näkökulmia, ideoita ja ajatuksia museoalalle.

Museopäivillä julkistetaan myös Vuoden museojulkaisu. Museojulkaisukilpailuun osallistuu 23 julkaisua. Palkinto jaetaan julkaisulle, joka tavoittaa kohderyhmänsä poikkeuksellisen hyvin sisällön ja esitystavan innovatiivisuudella, teoksen tietosisällöllä ja graafisella toteutuksella. Vuoden museojulkaisufinalistit julkistetaan huhtikuun alussa.

Halutessaan raati voi myöntää myös Vuoden erikoispalkinnon.

Palkintoraadin jäseniä ovat Anne Sjöström, Merja Heiskanen, Kimmo Levä, Liisa Lindgren, Päivi Salonen, Kaisa Viljanen ja Ditte Winqvist. Sihteerinä toimii Eeva-Liisa Taivassalo Suomen museoliitosta.

Lisätietoja:

Anne Sjöström
ICOM Suomen komitea, palkintoraadin puheenjohtaja
anne.sjostrom(a)naantali.fi
puh. 050 590 9365

Eeva-Liisa Taivassalo
Suomen museoliitto, palkintoraadin sihteeri
eeva-liisa.taivassalo(a)museoliitto.fi
puh. 0444 300 703

Voisit olla myös kiinnostunut näistä