TIEDOTTEET
 

Museot esillä opetusalan EDUCA-messuilla 23.-24.1.

Suomen museoliiton ja Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran yhteishanke Linkki - museot mediakasvattajiksi on mukana EDUCA-messujen Mediakasvatuksen torilla.

Linkki-hankkeen osastolla välitetään opettajille tietoa museoista mediakasvatuksen oppimisympäristöinä. Esittelyssä on myös 23.1. julkaistava raportti "Ensiksi tahtoa, sitten osaamista ja välineitä. Selvitys museoiden mediakasvatuksesta 2014". Raportti julkaistaan sähköisenä Issuu-versiona osoitteessa http://issuu.com/suomen_museot/docs/selvitys_museot_mediakasvatus.

Kulttuuritorin lavalla voi tutustua kahteen konkreettiseen esimerkkiin museoiden mediakasvatuksesta: perjantaina 23.1. klo 14.15 Valokuvataiteen museo esittelee Instagram-kävelyään ja lauantaina 24.1. klo 14.45 lavalla on esittelyssä Mediakasvatuskeskus Metkan ja Tekniikan museon yhdessä kehittämä MobiiliMetkaa Museossa -toimintamalli.

EDUCA-messuilla on ensimmäistä kertaa Kulttuuritori, jossa on mukana useita museoita: Didrichsenin taidemuseo, Espoon kaupunginmuseo, Gallen-Kallelan museo, Järvenpään taidemuseo, Suomen kansallismuseo, Suomen kirjainstituutin säätiö / Pukstaavu, Teatterimuseo ja Urheilumuseo. Lisäksi osastolla voi tutustua muiden kulttuuriperintöorganisaatioiden, kuten Kotiseutuliiton ja Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran toimintaan. Kulttuuritoria koordinoi Lastenkulttuurikeskusten verkosto Taikalamppu.

EDUCA15 -messuopas sähköisessä muodossa: http://issuu.com/messukeskus/docs/educa15_messuopas_sahkoinen.

Lisätietoja:
Pauliina Kinanen
pauliina.kinanen(a)museoliitto.fi
p. 040 354 2205
www.museoliitto.fi/linkki-hanke
 

Suomen museoliitto 20.1.2015