Skip to content

Museoliitto

20.12.2011

Uusi Frame-säätiö perustettiin

Visuaalisten taiteiden vientiä ja kansainvälistymistä edistävän Frame-säätiön säädekirja allekirjoitettiin 15.12.2011 Helsingissä. Nyt perustettu uusi Frame-säätiö ottaa hoitoonsa kuluvan vuoden loppuun asti toimivan Näyttelyvaihtokeskus Framen tehtävät.

Kansainvälisen liikkuvuuden vaatimukset ovat kasvaneet olennaisesti vuodesta 1992, jolloin Näyttelyvaihtokeskus perustettiin. Suomalaisen taiteilijakunnan määrä ja koulutusaste ovat kohonneet. Kansainväliset kuvataidemarkkinat ovat laajentuneet.

Uuden säätiön pohja on nyt hyvin laaja. Säätiön perustajia ovat Espoon, Helsingin, Lahden, Oulun, Tampereen, Turun ja Vantaan kaupungit, Suomen Taideakatemia, Suomen Taideyhdistys, Suomen Taiteilijaseura ja Stiftelsen pro Artibus.

Uusi Frame-säätiö aloittaa toimintansa heti vuoden 2012 alkupuolella, kun säätiön rekisteriönti on saatu suoritettua. Opetus- ja kulttuuriministeriö tulee nimittämään uuden säätiön hallituksen.

Nyt perustettu uusi Frame-säätiö ottaa hoitoonsa kuluvan vuoden loppuun asti toimivan Näyttelyvaihtokeskus Framen tehtävät. Näyttelyvaihtokeskus Frame on toiminut Suomen Taideakatemian säätiön yksikkönä.

Uuden Frame-säätiön tehtäväalaa voidaan tarvittaessa laajentaa kattamaan laajemmin visuaalisten taiteiden kansainvälistä yhteistyötä. Uusi Frame tulee toimimaan myös alan tiedotuskeskuksena

Lisätietoja valtioneuvoston verkkosivuilta

Voisit olla myös kiinnostunut näistä