Skip to content

Museoliitto

Viestintäpalvelumme pitävät museoammattilaisen ajan tasalla.

Julius-uutiskirje

Julius-uutiskirje välittää tietoa museoalan koulutuksesta, työpaikoista, apurahoista ja muista ajankohtaisista asioista 1–2 kertaa kuukaudessa. Uutiskirje on saanut nimensä Suomen museoliiton perustajan ja ensimmäisen puheenjohtajan Julius Ailion (1872–1933) mukaan. Uutiskirjeen edeltäjänä toiminut painettu jäsenlehti oli nimeltään niin ikään Julius. Uutiskirjeen ovat oikeutettuja tilaamaan Suomen museoliiton jäsenmuseoissa työskentelevät henkilöt, jotka voivat tilata Juliuksen työsähköpostiosoitteisiinsa. Uutiskirjeen tilaamiseen liittyviin kysymyksiin vastaa Kirsti Ruissalo. Lisätietoja: Viestinnän asiantuntija Kirsti Ruissalo, kirsti.ruissalo(a)museoliitto.fi, p. 044 430 0721

Museoposti

Museoposti on Museoliiton ylläpitämä sähköpostipalvelu, joka on suunnattu museoammattilaisille ja muille museoalasta kiinnostuneille. Museoposti on yksi tehokkaimmista keinoista välittää tietoa museoalan sisällä. Museopostin osoitteeseen lähetetyt viestit tavoittavat noin 4 000 listalle liittynyttä museoammattilaista. 

Sidosryhmäuutiskirje

Museoliiton sidosryhmäuutiskirje kertoo konsernin tärkeimmät uutiset ja näkemyksiä etenkin ednvalvonnasta. Uutiskirje ilmestyy kuukausittain. Sen voit tilata konsernin viestintäpäällikkö Miisa Pulkkiselta, miisa.pulkkinen(a)museoliitto.fi.

MuseoPro

MuseoPro on Suomen kaikkien museoissa työskentelevien äänenkannattaja, joka tarjoaa tuoreita näkökulmia museokenttään, museotyöhön, alan kansainväliseen toimintaan ja museoiden edunvalvontaan. Julkaisu tarjoaa lukijalle sekä laajoja juttukokonaisuuksia että lyhyempiä museouutisia. MuseoPro on vapaasti luettavissa verkossa.

Julkaisuvaihtoringit

Julkaisuvaihtorenkaissa olevat museot ovat sitoutuneet toimittamaan julkaisunsa vaihtokappaleina toisilleen. Julkaisuvaihtorenkaita on kaksi: omansa taidemuseoille sekä omansa kulttuurihistoriallisille museoille ja erikoismuseoille. Lisätiedot: museoliitto(a)museoliitto.fi

Meidän aikanamme -podcast

Meidän aikanamme on Museoliiton 100-vuotisjuhlavuoden podcast, joka tarkastelee museoiden yhteiskunnallista merkitystä aikamme suurten kysymysten kautta. Podcastissa museoiden edustajat keskustelevat mm. tulevaisuuksista, hyvinvoinnista ja sodasta. Kuuntele podcastia.