Skip to content

Museoliitto

Museopäivät 2024: Tutkiva museo – tutkimuksellisuus museon voimana

Valtakunnalliset museopäivät järjestetään tänä vuonna Jyväskylässä 22.—24.5.2024 yhteistyössä Jyväskylän museoiden sekä Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän yliopiston kanssa. 

Teema ja ohjelma: Tutkiva museo – tutkimuksellisuus museon voimana

Museo on tutkimuksellinen toimija, jonka vahvuus on tiedeperustan synnyttämässä aitoudessa ja luotettavuudessa. Museot ovat monitieteisiä, mutta niillä on myös oma tieteenalansa, museologia. Tutkimus on museon perustassa ja läpäisee kaiken museotyön.  Museoiden tutkimuksellisuus kaipaa kuitenkin määrittelemistä, vahvistamista ja näkyväksi tekemistä.  

Lue lisää ja tutustu päiväkohtaiseen ohjelmaan.

Puhujaesittelyt

Museopäivillä tarkastellaan tutkivaa museota monissa asiantuntijapuheenvuoroissa sekä kansallisesta että kansainvälisestä näkökulmasta.

Tutustu puhujiin täällä.

Majoitustarjoukset

Museopäivien osallistujille on sovittu majoituskiintiöitä ja tarjoushintoja jyväskyläläisistä hotelleista. Hotellit sijaitsevat 850m–1,8 km etäisyydellä Museopäivien päätapahtumapaikasta Jyväskylän yliopiston päärakennuksesta.

Museopäivien osallistujat vastaavat itse majoituksen varaamisesta ja kustannuksista. Tutustu majoitustarjouksiin täällä. 

Call for Papers: Esitelmät 23.5.2024

Miten määrittelemme museomme suhteessa tutkimukseen? Miten teemme museoiden tutkimuksellisuuden näkyväksi ja millaisilla tavoilla se näkyy? Onko osaamisemme riittävällä tasolla? Kuinka voimme hyödyntää tekoälyä museoiden tutkimustyössä?

Tarjoa valtakunnallisten museopäiville 23.5.2024 puheenvuoroasi museoiden suhteesta tutkimukseen. Call for Papers päättyi 15.3.2024. Lue lisää

Museopäivien Expo 2024

Expossa tavoitat tehokkaasti museoalan ammattilaiset. Museopäivien Expo 2024 sijoittuu Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen kampuksen sydämeen, Alvar Aallon suunnittelemaan päärakennukseen. Lue lisää