Skip to content

Museoliitto

5.6.2023

Koulutusten käytännöt

Museoliiton koulutukset palvelevat ammattilaisten tarpeita. Mukaan pääsee joustavasti, sillä osallistumisen tavat vaihtelevat verkkototeutuksista hybridi- ja lähikoulutuksiin. Tarjolla on parin tunnin webinaareja, tiiviitä lähikoulutuksia ja pidempiä opintokokonaisuuksia, jotka vahvistavat valmiuksia ja osaamista esimerkiksi esimiestyössä.

Lähikoulutus

Lähikoulutuksella tarkoitetaan koulutustilaisuutta, jossa kaikki osallistujat ovat fyysisesti samassa tilassa. Museoliiton lähikoulutukset ovat yleensä 1–2 päivän mittaisia koulutuksia. Koulutuksia järjestetään ympäri Suomea, usein yhteistyössä paikallisten museoiden kanssa.

Hybridikoulutus

Hybridikoulutus tarkoittaa sitä, että koulutus järjestetään lähikoulutuksena, mutta koulutuksen ohjelmaa voi seurata kokonaan tai osittain etäyhteyden välityksellä. Pääsääntöisesti etäosallistujat näkevät ja kuulevat koulutuksen kaikki esitykset, ja pystyvät osallistumaan esityksistä käytyyn keskusteluun. Hybridikoulutukseen ilmoittaudutaan joko lähikoulutuksen osallistujaksi tai etäosallistujaksi.

Webinaari

Webinaari on kokonaan verkossa toteutettu koulutus, joka tyypillisimmillään on kestoltaan 2-3 tuntia. Museoliiton webinaarit toteutetaan pääsääntöisesti Zoom-alustalla. Useimmiten webinaarit tallennetaan, ja tallenne toimitetaan osallistujien käyttöön webinaarin jälkeen.

Verkkokurssi

Verkkokurssi on kokonaan verkossa suoritettava opintokokonaisuus. Tällä hetkellä Museoliiton koulutusohjelmassa on Museotyön perusteet -verkkokurssi, joka suoritetaan annettujen ohjeiden mukaan, itsenäisesti Moodle-oppimisympäristössä. 

Zoom-ohjeet

Käytämme webinaari-muotoisissa koulutuksissamme Zoomia. Kun olet ilmoittautunut koulutukseen, saat osallistumislinkin Zoomiin viimeistään koulutusta edeltävänä päivänä.

Suosittelemme Zoom-sovelluksen lataamista. Varsinaiseen kokoukseen pääset klikkaamalla saamastasi osallistumislinkistä. Linkistä avautuu selainikkuna, jonka jälkeen pääset avaamaan kokouksen sen avulla klikkaamalla Open Zoom. Jos et ole ladannut sovellusta etukäteen, tarjoaa selain sovelluksen lataamista.

Zoom-kokoukseen on mahdollista osallistua myös selaimella ilman Zoom-sovellusta. Huomaa kuitenkin, että selainpohjainen Zoom on toiminnallisuuksiltaan rajoitetumpi, ja toimii parhaiten Google Chrome-selaimella. Käytä selaimen viimeisintä versiota. Voit myös ladata Google Chrome-selaimeesi Google Chrome Zoom Extension lisäosan, joka mahdollistaa joitakin toiminnallisuuksia, kuten Breakout-ryhmiin osallistumisen ja Gallery view´n myös selaimella osallistuttaessa.

Pääset osallistumaan selaimella klikkaamalla sinulle lähetettyä osallistumislinkkiä ja avaamalla avautuvan ikkunan alalaidassa olevaa Join from your browser -linkkiä. Sen jälkeen hyväksy käyttöehdot ja kirjoita koko nimesi osallistujanimeksi kokoukseen ja klikkaa Join. Mikäli olet kirjautunut Zoom-käyttäjä, nimeä ei tarvitse erikseen määrittää.

Kokoushuoneessa voit säätää mikrofoniasi ja videokuvaasi vasemman alalaidan painikkeista. Esitysten aikana mikrofonit ja kamerat pidetään lähtökohtaisesti pois päältä, ellei kouluttaja ole muutoin ohjeistanut.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä