Skip to content

Museoliitto

8.6.2017

Äänestä Vuosisadan museota!

Satavuotias Suomi juhlii itsenäisyyden ajan kulttuurin tekijöitä ja kulttuuritekoja Vuosisadan Kulttuurigaalassa ensi syksynä. Gaalassa palkitaan eri kulttuurin- ja taiteenalojen parhaimmistoa. Yksi palkittavista on Vuosisadan museo, jonka valintaan tarvitaan yleisön ja museoammattilaisten apua.

Mikä suomalainen museo ansaitsee arvonimen Vuosisadan museo? Nyt sinulla on mahdollisuus antaa äänesi omalle suosikkimuseollesi. Kannustamme kaikkia museoita jakamaan äänestyslinkkiä myös omille kontakteilleen esimerkiksi museon sosiaalisen median kanavien kautta.

Linkki äänestykseen

Yleisöäänestyksen jälkeen asiantuntijaraati valitsee ehdotusten joukosta finalistit, joista voittajamuseon valitsee vielä toistaiseksi salainen tunnettu kulttuuripersoona.

Vuosisadan museo julkistetaan 18.10.2017 Turussa järjestettävässä Vuosisadan Kulttuurigaalassa. Ylen TV1-kanava lähettää gaalan suorana lähetyksenä.

Äänestysaika on 18.5.-15.7.2017. Kaikkien sähköpostiosoitteensa jättäneiden kesken arvotaan viisi Museokorttia ja viisi Museo-lehden vuosikertaa. Yhteystietoja käytetään vain arvontaan. Vastauksia on tullut jo yli 1300, mutta mukaan ehtii vielä hyvin. Kilpailun järjestää Suomen museoliitto yhdessä Vuosisadan kulttuurigaalan kanssa.

Vuosisadan museon lisäksi kansalaiset voivat vaikuttaa myös Vuosisadan kulttuuripersoonan valintaan. Äänestys 100 ehdokkaan joukosta on käynnissä osoitteessa: http://kulttuurigaala.fi/aanestys/

Voisit olla myös kiinnostunut näistä