Skip to content

Museoliitto

13.6.2018

Eduskunnan puhemies Paula Risikko Kutsu poliitikko museoon -kampanjaan

Eduskunnan puhemies Paula Risikko ja kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan asumis- ja ympäristöjaoston puheenjohtaja Timo Heinonen ovat varmistuneet Kutsu poliitikko museoon -kampanjaan. 

Suomen museoliitto ja EMMA Espoon modernin taiteen museo halusivat näyttää mallia ja kutsua poliitikon valtakunnallisen vaikuttamisen huipulta tutustumaan Vuoden museoksi palkittuun EMMAan.

– Olemme todella iloisia, että puhemies Paula Risikon kalenterista löytyi sopiva väli kampanjaan osallistumiselle ja Vuoden museoon tutustumiselle. Toivottavasti nyt viimeistään kaikki museot innostuvat kampanjasta ja näkevät tässä vaikuttamisen mahdollisuuden, sanoo Museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä.

Myös Arkkitehtuurimuseon kutsuun on vastattu myöntävästi ja he ovat sopineet poliitikkovierailusta kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan asumis- ja ympäristöjaoston puheenjohtaja Timo Heinosen kanssa.

Ilmoita poliitikkovierailusi rekisteriin 13.8. mennessä – lähetä kutsu poliitikolle nyt

Kutsu poliitikko museoon -kampanjaviikkoa vietetään elokuun lopussa 27.–31.8.2018. Kampanjaviikkoon osallistuvien museoiden toivotaan ilmoittavan sovitut poliitikkovierailunsa sekä myös vierailulle pyydetyt poliitikot Museoliiton rekisteriin 13.8. mennessä.

Poliitikkoja kannattaa kuitenkin lähestyä hyvissä ajoin kesäkuussa ennen kesälomia ja sopia elokuun viimeisen viikon vierailuaikataulusta.

Paikalliselle medialle poliitikon museopäivä on kiinnostava juttuaihe. Museoliitto tiedottaa teemaviikosta medialle valtakunnallisesti noin viikkoa ennen tapahtuman alkua. 

Museoliitto lähettää kaikille kansanedustajille kesäkirjeen sekä toukokuun Museo-lehden kesäkuun aikana. Kesäkirjeessä mainitaan myös kampanjaviikosta ja kehotetaan tarttumaan kutsuihin.

Katso tarkemmat ohjeet rekisteriin ilmoittautumisesta sekä muusta kampanjoinnista Museoliiton sivuilta. Lisätiedot

Kimmo Levä

Pääsihteeri, Suomen museoliitto

kimmo.leva@museoliitto.fi

040 166 2816

Kampanjan käytännönjärjestelyt ja viestintä

Nelli Korpi

Viestintäpäällikkö, Suomen museoliitto

Nelli.korpi@museoliitto.fi

044 4300 704 

Voisit olla myös kiinnostunut näistä