Skip to content

Museoliitto

15.5.2014

HY:n uusi museologian yliopistonlehtori esittäytyy

Helsingin yliopiston museologian oppiaineen yliopistonlehtorina on aloittanut huhtikuun alussa tohtori Suzie Thomas. Hän vieraili Museoliitossa kertomassa museologian opetuksesta ja suunnitelmista sen kehittämiseksi.

Suzie Thomas on taustaltaan arkeologi, jonka tutkimus on viime aikoina liittynyt muun muassa yhteisöarkeologiaan sekä kokoelmien liikkuvuuteen ja laittomaan kauppaan. Maisterin- ja tohtorintutkintonsa Thomas on suorittanut Newcastlen yliopistossa, jossa hänen pääaineensa oli kulttuuriperinnön tutkimus. Ennen Helsingin yliopistoa Suzie Thomas työskenteli tutkijana Glasgown yliopistossa. Lisäksi hän on työskennellyt useissa museoissa.

Thomas toivoo voivansa lisätä Helsingin yliopiston kansainvälisiä yhteyksiä. Tulevaisuudessa museologian oppiaineessa tullaankin kuulemaan entistä enemmän myös ulkomaalaisia luennoitsijoita. Osa luennoista pidetään videoyhteyden kautta. Thomas toivoo myös, että yhä useammat opiskelijat hyödyntäisivät vaihto-opiskelumahdollisuuksia esimerkiksi Erasmus-ohjelman kautta. Suunnitelmissa on myös hakea tutkimusprojekteihin yhteistyökumppaneita ulkomailta.

Museologian opetus Helsingin yliopistossa tulee jatkossa olemaan osittain englanninkielellä. Tentteihin voi halutessaan vastata myös suomeksi. ’Aloitan pian suomen kielen intensiivikurssin, sillä halua oppia kielen mahdollisimman hyvin’, Suzie Thomas kertoo.

Äskettäin Helsinkiin muuttanut Thomas aikoo vierailla lähiaikoina useissa suomalaisissa museoissa ja kenttään tutustuessaan tapaa mielellään myös museoiden henkilökuntaa.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä