Skip to content

Museoliitto

11.6.2019

Ilmoita museosi Poliitikon museoharjoittelu -kampanjaan

Poliitikon museoharjoittelu -kampanjaviikkoa vietetään 26.–30.8.2019. Suomen museoliitto kannustaa kaikkia museoita kutsumaan omalle toiminnalle olennaiset päättäjät tutustumaan museon toimintaan.

Neljättä kertaa järjestettävää teemaviikkoa kutsuttiin aiemmin nimellä ”Kutsu poliitikko museoon”. Uudella nimellä kuvataan entistä paremmin viikon tavoitetta: antaa käytännönläheinen kuva museoiden toiminnasta. 

Poliitikon museoharjoittelu -kampanjaan osallistuminen tarjoaa sekä museolle että poliitikolle vapaamuotoisen areenan keskustelulle ja tutustumiselle. ”Museoharjoittelu” antaa mahdollisuuden esitellä museon toimintaa päättäjille käytännönläheisesti. Samalla poliitikko saa puolestaan laajemman ymmärryksen museotyön arjesta ja lainalaisuuksista. 

Aikaisempina vuosina kampanjassa on ollut mukana kymmeniä museoita. Museoilta ja päättäjiltä saatu palaute on ollut positiivista. Erityisen kiinnostavaksi on koettu käytännön harjoittelu, jonka kautta päättäjille on avautunut museoiden laaja työ kulttuuriperinnön parissa.

Nyt on hyvä aika valita omalle museolle tärkeimmät päättäjät ja lähettää kutsut. Kampanjan ajankohta elokuun lopussa on valittu siten, että kesälomat ovat ohi, mutta päättäjien kiireisin työjakso vasta edessä.  

Museoliitto lähettää lähipäivinä kaikille kansanedustajille kesäkirjeen sekä toukokuun Museo-lehden. Kesäkirjeessä mainitaan myös kampanjaviikosta ja kehotetaan tarttumaan museoiden tarjoamaan tilaisuuteen.

Kampanjalle on avattu Facebook-tapahtuma, johon toivomme kaikkien teemaviikosta kiinnostuneiden liittyvän. Ryhmän jäsenyys ei sido kampanjaan osallistumiseen. Kannustamme myös viikkoon osallistuvia päättäjiä liittymään ryhmään ja sitä kautta jakamaan tietoa omassa verkostossaan. Liity ryhmään täällä: https://www.facebook.com/events/284837435803961/

Teemaviikkoon osallistuvien museoiden toivotaan ilmoittavan sovitut poliitikkovierailunsa sekä vierailulle pyydetyt poliitikot Museoliiton rekisteriin 12.8. mennessä, jotta viikon tapahtumista voidaan tiedottaa ajoissa. Linkki ilmoittautumiseen: https://www.lyyti.in/poliitikon_museoharjoittelu2019

Museoliitto käyttää rekisterin tietoja valtakunnalliseen tiedotuksen pohjana. Rekisteriin voi ilmoittaa myös alustavan kiinnostuksen ja täydentää tietoja koko kampanjan ajan.  

Lisätietoja kampanjasta sekä vapaasti käytettävä graafinen aineisto on koottu Museoliiton verkkosivuille: https://museoliitto.fi/poliitikonmuseoharjoittelu

Hyviä vinkkejä kulttuurialojen lobbaamisen tarjoaa myös KULTA ry:n pääsihteerin Rosa Meriläisen blogipostaus: https://kulttuurijataide.fi/vinkkeja-kulttuurijarjestojen-edunvalvontaan/

Lähde mukaan toteuttamaan museoiden yhteistä vaikuttamiskampanjaa! Mitä enemmän osallistuja on, sitä todennäköisemmin poliitikkojen museoharjoittelupäivät nousevat laajemmaksi puheenaiheeksi.  

Lisätiedot

Kimmo Levä
Pääsihteeri, Suomen museoliitto
kimmo.leva(a)museoliitto.fi
040 166 2816 

Kampanjan käytännönjärjestelyt ja viestintä

Tuuli Rajavuori
Viestintäpäällikkö, Suomen museoliitto
tuuli.rajavuori(a)museoliitto.fi
044 4300 710

Voisit olla myös kiinnostunut näistä