Skip to content

Museoliitto

5.7.2016

Informaatiotilaisuus valtionavustusten haun uudistumisesta

Valtionavustustoiminta uudistuu vuoden 2017 aikana. Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää uudistuvista valtionavustushauista infotilaisuuden taiteen ja kulttuurin sidosryhmille keskiviikkona 31.8.2016.

Taiteen ja kulttuurin valtionavustuspolitiikkaa kehitetään strategisemmaksi ja vaikuttavammaksi. Uudistus vaikuttaa mm. valtionavustusten hakukäytäntöihin ja myöntökriteereihin.

Opetus- ja kulttuuriministeriö uudistaa ja yhdenmukaistaa valtionavustustoimintaansa, jossa siirrytään viimeistään vuoden 2017 aikana sähköiseen asiointipalveluun.

Palvelun käyttöä varten avustusten hakijat ja saajat tarvitsevat Katso-tunnisteen, joka on hyvä hankkia jo valmiiksi. Verohallinnon maksuton Katso-palvelu yhdistää toisiinsa henkilön ja organisaation sekä henkilön oikeudet edustaa organisaatiota. Nimenkirjoitusoikeus tulee olla Katso-tunnisteen pääkäyttäjillä.

Ministeriö järjestää taiteen ja kulttuurin sidosryhmille keskiviikkona 31.8.2016 klo 9.30–11.30 uudistuviin valtionavustushakuihin liittyvän informaatiotilaisuuden Jukola-salissa osoitteessa Meritullinkatu 1, Helsinki. Tilaisuudessa esitellään uudistettua hakujärjestelmää ja vastataan hakemista koskeviin kysymyksiin.

Tilaisuuteen ilmoittautuminen avautuu elokuussa. Tilaisuus tullaan lähettämään myös striimattuna.

Valtionavustusten hakijoiden on syytä varautua erinäisiin muutoksiin hakuajoissa. Esimerkiksi taiteen tiedotuskeskusten avustusten hakuaika aikaistuu päättymään 18.10.2016. Hakuajoista ilmoitetaan elokuussa.

Lisätietoja uudistuksesta: www.minedu.fi/OPM/Kulttuuri/kulttuuripolitiikka/linjaukset_ohjelmat_ja_hankkeet/avustuspolitiikka/  sekä

Tuula Lybeck, puh. 040 8658 535, tuula.lybeck@minedu.fi
Myös twitterissä #okmavustukset on mahdollista kysyä ja keskustella uudistuksesta.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä