Skip to content

Museoliitto

5.2.2014

Kannustavuusmittaristokokeilun tulokset julkaistu

Opetus- ja kulttuuriministeriö on julkaissut ensimmäiset tulokset suunnitteilla olevan kannustavuusmittariston toiminnasta ja vaikutuksista museoiden valtionosuuteen.

Toteutuessaan nyt lasketut tulokset vähentäisivät yksittäisen museon valtionosuuden kokonaismäärää enimmillään reilulla 20 000 eurolla. Valtionosuuden kasvu olisi suurimmillaan 60 000 euroa. Pääosin muutokset ovat vähemmän kuin 10 000 euroa puoleen tai toiseen.

Julkistettujen suunnitelmien mukaan kannustavuusmittariston tulos vaikuttaa ensimmäisen kerran museoiden rahoitukseen vuonna 2016. Mittariston käyttöönotto edellyttää lainmuutosta, joka tulee eduskunnan päätettäväksi vuoden 2014 aikana.

Opetus- ja kulttuuriministeriö esittelee tuloksia tarkemmin 12.2.2014 järjestettävässä tilaisuudessa. Tulokset ovat nähtävissä etukäteen verkossa. Suomen museoliitosta tilaisuuteen osallistuu pääsihteeri Kimmo Levä. Suomen museoliiton hallitus käsittelee tuloksia kokouksessaan 6.2.2014.

Suomen museoliitto on antanut lausuntoja kannustavuusmittaristoon ja siihen liittyvästä valtionosuusuudistuksesta useissa yhteyksissä sekä osallistunut mittariston valmisteluun. Viimeksi Suomen museoliitto lausui uudistuksesta 11.12.2013. Lausunto on luettavissa Museoliiton verkkosivuilla.

Lisätietoja uudistuksesta ja Suomen museoliiton kannanotosta:

Kimmo Levä
pääsihteeri
puh. 040 1662816
etunimi.sukunimi@museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä