Skip to content

Museoliitto

17.12.2018

Kansanedustajien joulukirje 2018

Arvoisa kansanedustaja

Vuosi 2018 lähestyy jälleen juhlavaa loppuaan. Historia- ja museosektorilla kulunut vuosi jää mieliin erityisesti sisällissodan muistovuoteen liittyvistä näyttelyistä, tapahtumista ja keskusteluista.

Sisällissodan muistovuosi oli tärkeä osoitus siitä, että keskustelua ja uusia tulkintoja tarvitaan niin traumaattisista kuin juhlavistakin tapahtumista. Tässä näkymässä 100 vuotta on ajanjaksona mieluummin lyhyt kuin pitkä. Objektiivinen ja monella tavalla myös eheyttävä keskustelu on mahdollista vain, jos meillä on arkistoissa ja museoissa käytettävissä yhteinen ja tasapuolisesti kertynyt tietovaranto.

Museoiden palvelut saavuttavat ja kiinnostavat suomalaisia kasvavassa määrin. Vuosi 2018 ei näytä tekevän poikkeusta tässä trendissä. Kehityksen taustalla ovat poikkeuksellisen vahvasti suomalaista historiaa esiin nostaneet vuodet 2017 ja 2018, ihmisten kulutuskäyttäytymisen ja vapaa-ajan käyttötapojen muutos sekä Museokortin mukanaan tuomat uudet mahdollisuudet museovierailuihin. Tämän kehityksen mukana museoiden yhteiskunnallinen vaikuttavuus on laajentunut sosiaali-, elinkeino- ja koulutuspolitiikan sektoreille, mikä tulevina vuosina määrittää museotoimintaa sekä rakenteiden että brändin osalta uudella tavalla.

Joulunajan perinteiden mukaisesti Suomen museoliitto haluaa varmistaa, että Sinulla on juhlapyhinä hyvää luettavaa tämän tervehdyksen liitteenä olevan Museo-lehden muodossa. Lehden teemana on nuoret ja se, miten he museoita käyttävät ja mitä he museoilta odottavat. Teema on ajankohtainen nyt ja tulee varmasti myös sellaisena säilymään seuraavina vuosina.

Uuden Museo-lehtemme sekä sen mukana tulevan henkilökohtaisten tietojesi hallinnassa auttavan maksukorttien säilytyskotelon myötä toivotan Sinulle mitä parhainta alkavaa joulun aikaa ja menestyksekästä uutta vuotta 2019!

Ystävällisesti

Kimmo Levä
pääsihteeri

Voisit olla myös kiinnostunut näistä