Skip to content

Museoliitto

24.2.2023

Kevään MUSEO-lehti on ilmestynyt teemalla toivo

Vuoden ensimmäisen MUSEO-lehden teemana on toivo. Kevätnumerossa tarkastellaan, miten museot voivat luoda ja ylläpitää toivon tunnetta.

Lehdessä Museoviraston pääjohtaja Tiina Merisalo ja pitkän linjan poliitikko Pekka Sauri kertovat, miksi kulttuuriperintötyö on tärkeää.Museoilmiö-palstalla tarkastellaan museoaktivismia, joka on aiheuttanut museoissa huolta ja hämmennystä. 

Kulissien taakse -jutussa tutustutaan keväällä avautuvaan taidemuseo Chappeen, jonka odotetaan tuovan taiteen ja arkkitehtuurin ystäviä Tammisaareen sekä Suomesta että ulkomailta. Museo-oppaan johdolla tutustutaan Suomen Pankin rahamuseoon ja rahan ihmeelliseen maailmaan. Esittelyssä ovat Vuoden museo 2023 -kilpailun finalistit, omavaraisuutta ja kekseliäisyyttä kävijöilleen tarjoavat museokohteet sekä viisi toivon eri muotoa.

Lehdessä vieraillaan Nobelin rauhankeskuksessa Oslossa, Sodan ja rauhan keskus Muistissa sekä Luonnontieteellisen keskusmuseon Muutosta ilmassa -näyttelyssä. Taiteilijahaastattelussa Nanna Susi kertoo työskentelytavoistaan ja inspiraation lähteistään. Museovinkit tarjoaa historioitsija ja kirjailija Ville Eerola. Lukijoita ilahduttaa tuttuun tapaan ristikko.

Seuraava ja nykyisessä muodossaan viimeinen MUSEO-lehti ilmestyy 15.9. teemalla juhla. Numero on omistettu Museoliiton 100-vuotisjuhlavuodelle.

Museoliiton jäsenmuseoiden työntekijät voivat lukea digilehteä maksutta osoitteessa lehtiluukku.fi/lehdet/museo.

Lehteä voi seurata myös sosiaalisessa mediassa. Instagramista ja Facebookista MUSEO-lehden löytää nimellä @museolehti.

Innostavia lukuhetkiä MUSEO-lehden parissa!

Lisätiedot:

Viestinnän asiantuntija Kirsti Ruissalo
kirsti.ruissalo(a)museoliitto.fi
puh. 044 430 0721

Voisit olla myös kiinnostunut näistä