Skip to content

Museoliitto

28.2.2006

Kirje kansanedustajille

Hyvät kansanedustajat,

Museot huolehtivat suomalaisesta kulttuuriperinnöstä ja sen suojelemisesta yhdessä muiden muistiorganisaatioiden kanssa. Maan kattava museoverkostomme tallentaa ja tutkii kulttuurin piirteitä ja tuottaa tietoa yhteiskuntamme voimavaraksi ja tulevaisuuden perustaksi. Vahva kulttuuri-identiteetti yhdistää meidät omaan elinympäristöömme ja sen historiaan. Samalla se antaa työkaluja maailman ja erilaisten kulttuurien ymmärtämiseen. Hyvä huominen kasvaa menneisyyden ymmärtämisestä.

Museoiden sivistystehtävään kuuluu kulttuuriperinnön välittäminen myös seuraaville sukupolville. Lapset ja nuoret ovat yksi museotyön tärkeimmistä kohderyhmistä. Tänä vuonna nuoret ovat museoissa erityisen huomion kohteena. Kansainvälisenä museopäivänä 18.5. kautta maailman kiinnitetään huomiota nuoriin museoiden käyttäjinä. Suomessa Valtakunnallisen museoviikon 15.-21.5. teema on Museot ja nuoret.

Suomen museoliitto on tuottanut rannekkeen EI SAA HÄVITTÄÄ, joka yhdessä museoiden kanssa lanseerataan Suomalaisen kulttuurin päivänä 28.2.2006. Kampanjalla, joka on suunnattu erityisesti nuorille, halutaan herättää myönteistä asennetta kulttuuriperinnön suojelemiseen ja lisätä tietoisuutta sivistyksellisestä pääomastamme.

Suomalaisen kulttuurin ja Kalevalan päivänä

Suomen museoliitto
Finlands museiförbund

Heikki Talvitie, puheenjohtaja
Anja-Tuulikki Huovinen, pääsihteeri

Voisit olla myös kiinnostunut näistä