Skip to content

Museoliitto

30.9.2011

Koululaiset ja museot kohtaavat Mennään museoon! -viikolla

Mennään museoon! -viikko kutsuu koululaiset ja opiskelijat museovierailulle lokakuussa. Tapahtuman aikana 4.-7.10.2011 yli 60 museota eri puolilla Suomea avaa ovensa koululaisille ja opiskelijoille sekä tarjoaa erityisesti heille suunnattua ohjelmaa. Museoissa järjestetään muun muassa työpajoja, erikoisopastuksia, käsityönäytöksiä ja museosuunnistusta.

Kiasman ARS 11 -näyttelyyn liittyvässä työpajassa ’Kotona ja maailmalla’ vaihdetaan kotipaikkaa ja pohditaan, mitä koti merkitsee. Pohjois-Karjalan museossakurkistetaan kulissien taakse ja tarkastellaan, miten museonäyttely rakentuu ja miltä näyttelytila näyttää ennen kuin se avataan yleisölle. Suomen maatalousmuseo Sarassa koululaiset tutustuvat maatalouden historiaan kiertämällä museon näyttelyssä rastilta rastille vihjeiden perusteella.

Musiikkia muinaiseen tapaan voi kuunnella Satakunnan Museon ja Kulttuuriosuuskunta Uulun muinaissoitintyöpajassa. Porvoon museon muotiviikoilla tutustutaan ’Albertin ja Villen aikaan’ -näyttelyssä pukuhistoriaan. Lisäksi koululaiset suunnittelevat omia ajan hengen mukaisia muotivaatteita.

Koululaisten ja opiskelijoiden oman museoviikon tarkoitus on tiivistää museoiden ja koulujen yhteistyötä sekä tuoda esiin museoita useaan oppiaineeseen sopivana avoimena oppimisympäristönä. Tapahtuman järjestää Suomen museoliitto.

Paikkakunnittain järjestetty tapahtumakalenteri on koottu osoitteeseen: http://www.museoliitto.fi/koululaisten_museopaiva/tapahtumakalenteri

Toivomme mahdollisimman monen koulun ja museon kohtaavan viikon aikana!

Lisätietoja:

www.museoliitto.fi/koululaisten_museopaiva

projektisuunnittelija Tuuli Rajavuori, puh. (09) 5841 1727, s-posti tuuli.rajavuori(a)museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä