Skip to content

Museoliitto

18.1.2013

Kulttuurialan kattojärjestöt ajamaan alan yhdenvertaisuutta

Kulttuurialan kattojärjestöt ovat perustaneet uuden yhdistyksen, joka luotsaa jatkossa tänä vuonna kymmenen vuotta täyttävää Kulttuuria kaikille -palvelua. Yhdistyksen puheenjohtajana aloittaa presidentti Tarja Halonen ja varapuheenjohtajana Kimmo Levä. Museoliitto on yksi perustajajäsenistä.

Kulttuuria kaikille -palvelu jatkaa yhteistyötään kulttuurialan toimijoiden kanssa alan saavutettavuuden ja moninaisuuden edistämiseksi. Tavoitteena on, että erilaiset yleisöt, identiteetit ja vähemmistökulttuureihin kuuluvat tulevat huomioiduiksi taiteen ja kulttuurin kentällä.

Kulttuuria kaikille -palvelun toiminnan juuret ovat museoalan yhdenvertaisuustyössä ja palvelu on toiminut perustamisestaan lähtien osana Valtion taidemuseota. Uuden yhdistyksen alaisuudessa palvelu pystyy yhä laajemmin ja monipuolisemmin palvelemaan koko kulttuurin kenttää. Kulttuuria kaikille -palvelu muuttaa vuoden 2013 aikana uusiin tiloihin, joihin liittyvät tiedot päivitetään myöhemmin palvelun verkkosivuille.

Uuden itsenäisen yhdistyksen tavoitteena on vahvistaa kulttuurialan järjestöjen jo hyvin alkanutta toimintaa ja edistää kansalaisten yhdenvertaisuutta kulttuuripalvelujen käyttäjinä. Olen mielelläni tässä toiminnassa mukana’, toteaa puheenjohtaja Tarja Halonen.

Kulttuuria kaikille -palvelun verkkosivuilta voi lukea ajankohtaisten uutisten ja blogien lisäksi kulttuurialan saavutettavuuteen ja moninaisuuteen liittyviä selvityksiä. Lisäksi verkkosivuilta voi ladata ilmaiseksi kulttuuritoimijoille räätälöityjä työkaluja yhdenvertaisten palvelujen kehittämiseen.

Yhdistyksen perustajajäseniä ovat Finland Festivals ry, Lukukeskus ry, Suomen kirjastoseura ry, Suomen museoliitto ry, Suomen Sinfoniaorkesterit ry, Suomen Teatterit ry ja Teatterikeskus ry. Kulttuuria kaikille -palvelun toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoja:

Kulttuuria kaikille -palvelun projektipäällikkö Rita Paqvalén, rita.paqvalen(a)fng.fi, puh. 09 1733 6218 ja 040 6743 528
www.kulttuuriakaikille.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä