Skip to content

Museoliitto

16.4.2015

Kutsu medialle: Museokortti julkistetaan Ateneumissa 28.4. klo 12

Museokortti on 200 museon yhteislippu, jolla pääsee museoon vaikka joka päivä. Vuoden mittainen kulttuurimatka maksaa 54 euroa toukokuun 5. päivästä alkaen.

Tervetuloa Museokortin julkistustilaisuuteen tiistaina 28.4. klo 12-13.30 Ateneum-saliin Helsinkiin.


Julkistustilaisuudessa esittelemme historiallisen yhteislipun, joka muuttaa museoissa käymisen tapaa. Kun kertalippua ei tarvitse hankkia, museossa on helppo poiketa. Museokortti on poikkeuksellisen laaja museoiden yhteisponnistus myös Euroopan mittakaavassa.

Lähes 200 museossa ja Museot.fi -verkkokaupassa myytävä Museokortti otetaan käyttöön 5. toukokuuta. Julkistustilaisuuteen osallistuvat median edustajat saavat käyttöönsä Museokortin arvostelukappaleet vuoden ajaksi.

Tilaisuudessa Suomen museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä kertoo Museokortin tavoitteista ja merkityksestä museoalalle. Ateneumin museonjohtaja Susanna Pettersson avaa Museokorttia yksittäisen museon näkökulmasta. Museovinkkaaja Soili Poikonen esittelee Museokortti-kohteista löytyviä elämyksiä ja kertoo, miksi museossa on käytävä. Lisäksi paljastamme, mitä uutta ja mielenkiintoista Museokortti-museoissa tapahtuu kesäkaudella 2015.

Eteläisin Museokortti-museo on Hangon museo ja pohjoisin Saamelaismuseo Siida Inarissa. Mukana ovat pääkaupunkiseudulta esimerkiksi Ateneum, Kiasma, Amos Andersonin taidemuseo, Didrichsenin taidemuseo, Designmuseo, Gallen-Kallelan museo, Taidehalli, Valokuvataiteen museo, Sotamuseo, Kansallismuseo, Teatterimuseo, Hotelli- ja ravintolamuseo, Suomen Ilmailumuseo ja Mannerheim-museo.

Toivomme tilaisuuteen osallistuvia vinkkaamaan aikeistaan ma 27. 4. mennessä sähköpostitse osoitteeseen museokortti@museot.fi, vaikka Ateneumin ovet pidetään auki myös ilmoittautumattomille.

PS. Vuoden mittainen kulttuurimatka lähes 200 museoon maksaa alle 15 senttiä päivässä. Mitä muuta saisit 15 sentillä?

Museokortti-kohteet:

Museot.fi/museokortti

Seuraa Museokorttia:

Twitter.com/museokortti
Instagram.com/museokortti
Facebook.com/museokortti

Lisätietoja:

Seppo Honkanen
kehityspäällikkö
040 833 9059
etunimi.sukunimi@museoliitto.fi
@honkanen

Kimmo Levä
pääsihteeri
040 166 2816
etunimi.sukunimi@museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä