Skip to content

Museoliitto

28.4.2006

Kutsu Museojulkaisukilpailuun

Suomen museoliitto kutsuu museoita osallistumaan Museojulkaisukilpailuun. Museojulkaisukilpailun voittaja julkistetaan Helsingin kirjamessuilla.

Kilpailun tarkoitus on tehdä tunnetuksi museoiden monipuolista ja korkeatasoista julkaisutoimintaa laajemmalle lukijakunnalle. Kilpailu on avoin erityyppisille ja erikokoisille museoille.

Museot ovat merkittäviä julkaisijoita. Vuosittain museot tuottavat lähes kolmesataa julkaisua. Ne kertovat museoiden näyttely- ja tutkimustoiminnasta, museoiden hoitamasta taide-, kulttuuri- ja luonnonperinnöstä sekä museotyöhön liittyvästä monipuolisesta asiantuntemuksesta.

Kilpailuun voivat osallistua museoiden julkaisut, joissa on ISBN- tai ISSN-tunnus ja jotka ovat ilmestyneet 1.6.2004-31.5.2006 välisenä aikana. Kukin museoyksikkö voi osallistua kilpailuun yhdellä julkaisulla.

Kilpailun esiraati valitsee viisi ehdokasta lopulliseen karsintaan. Voittajan näistä ehdokkaista tulee valitsemaan henkilö, joka julkistetaan Turun kirjamessuilla 29.9.-1.10. Voittajan julkistaminen tapahtuu Helsingin kirjamessuilla 26.-29. lokakuuta. Raadin ehdottamat voittajakanditaatit ovat esillä molemmilla messuilla.

Kilpailuun tarkoitettua julkaisua tulee toimittaa kolme kappaletta Ovelle-pakettina (perille kuljetettuina) 31.5.2006 mennessä osoitteella Suomen museoliitto, Annankatu 16 B 50, 00120 Helsinki.

Lisätietoja: projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo (09) 5841 1726.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä