Skip to content

Museoliitto

31.5.2017

Kutsu poliitikko museoon -teemaviikkoa vietetään 5.–9.6.2017

Kutsu poliitikko museoon -viikon (5.–9.6.2017) aikana museot avaavat ovet kulissien taakse. Museot ovat kutsuneet itselleen tärkeitä poliitikkoja tutustumaan museon toimintaan mahdollisimman käytännönläheisesti. Toista kertaa järjestettävän viikon aikana vieraina on erityisesti uusia kunnanvaltuutettuja.

Kutsu poliitikko museoon -viikolla tehdään näkyväksi museoiden toimintaa kulissien takana. Teemaviikon aikana tuodaan esiin museoiden laaja-alaista toimintaa, joka sisältää paljon muutakin kuin näyttelyt ja tapahtumat. Samalla esitellään Suomen kattavaa museoverkostoa ja sen vaikutusta yhteiskuntaan talouden, kansalaisten hyvinvoinnin ja työllisyyden näkökulmasta.

Teemaviikkoon osallistuva poliitikko pääsee kokeilemaan museotyötä myös käytännön tasolla. ”Työharjoittelupäivän” aikana päättäjät kiertävät museoammattilaisten työtiloissa, tutkijoiden huoneissa ja esimerkiksi esineiden vastaanottotiloissa. Lisäksi poliitikot tutustuvat muun muassa valokuva-arkiston kuvalainaustoimintaan tai kokoelmien digitointiin. Muutamat toimivat myös keskusteluoppaina tai vertaisihmettelijöinä näyttelytiloissa, jolloin heillä on mahdollisuus tavata muita museovieraita.

Teemaviikkoon osallistuu noin 20 museota eri puolilla Suomea. Monissa museoissa vieraana on keväällä valittuja uusia kunnanvaltuutettuja.

Teemaviikkoa koordinoi Suomen museoliitto, joka on vuonna 1923 perustettu museoiden keskusjärjestö.


Lisätietoja:

Kimmo Levä
pääsihteeri
Suomen museoliitto
p. 040 166 2816
kimmo.leva(a)museoliitto.fi
www.museoliitto.fi  

Voisit olla myös kiinnostunut näistä