Skip to content

Museoliitto

15.2.2017

Kutsu poliitikko museoon -viikon ilmoittautuminen avattu

Kerrotaan yhdessä monipuolisesta museotoiminnasta päättäjille!

Museoliitto järjestää 5.-9.6.2017 Kutsu poliitikko museoon -viikon. Tarkoituksena on, että mahdollisimman moni museo kutsuu viikon aikana itselleen tärkeän poliitikon tutustumaan museon toimintaan päiväksi. Toista kertaa järjestettävän teemaviikon kohderyhmänä ovat erityisesti keväällä valitut kunnanvaltuutetut.
 
On erittäin tärkeää, että poliittiset päättäjät tuntevat museoiden laaja-alaisen toimintakentän. Se varmistaa myös museoiden rahoituksen tulevaisuudessa. Siksi museon on hyvä olla mahdollisimman paljon tekemisissä museoiden asioista päättävien henkilöiden kanssa.
 
Päivän mittainen ”työharjoittelu” tarjoaa mahdollisuuden esitellä museon toimintaa käytännönläheisesti museon toimintaedellytyksistä päättäville siten, että museoiden monipuolinen toimintakenttä tulee esille. Päivän tarkoituksena on tarjota elävä kuva museon toiminnasta ja poliitikko pääsee kokeilemaan museotyötä myös käytännön tasolla.
 
Museoliitto tuottaa kampanjaan osallistuvien käyttöön museoiden vaikuttavuudesta kertovan aineiston. Museot voivat käyttää aineistoa esimerkiksi päivän alussa aamukahvin yhteydessä. Museoliitto ottaa erittäin mielellään vastaan museoiden toiveita materiaalien osalta.
 
Museon kannattaa tuoda vierailua esiin näkyvästi omissa viestintäkanavissaan. Varsinkin pienemmillä paikkakunnilla tapahtuma voi nousta esiin paikallisissa tiedotusvälineissä. Museoliitto tukee viikon valtakunnallista näkyvyyttä.
 
Poliitikolle tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden päivittää tietojaan museoalasta sekä vahvistaa omaa kulttuurimyönteistä imagoaan. Yhteisellä kampanjalla vaikuttavuus ja näkyvyys on kattavampaa kuin yksittäisen museoiden toiminnalla.
 
Kampanjan ilmoittautuminen on avattu osoitteessa: https://www.lyyti.fi/reg/kutsu_poliitikko_museoon2017
Lomakkeella voi ilmoittaa museon alustavankin kiinnostuksen osallistua kampanjaan. Ilmoittautuminen ei sido museoita osallistumaan kampanjaan ja tietoja voi tarvittaessa täydentää myöhemmin.

Esimerkki vastaavasta kampanjasta Hollannista: https://youtu.be/lggxsd6Zql4
More than worth it -kampanjaan kuuluva Hollannin museoliiton koordinoima museoharjoittelu Stedelijk Museumissa Alkmaarissa.
 
Lisätietoja:
 
Viestintäpäällikkö Tuuli Rajavuori
Suomen museoliitto
tuuli.rajavuori(a)museoliitto.fi
p. 0444 300 704

Voisit olla myös kiinnostunut näistä