Skip to content

Museoliitto

20.5.2010

Määräraha nuoria työllistäviin kulttuuriaineistojen digitointia edistäviin hankkeisiin

Opetus- ja kulttuuriministeriö julistaa haettavaksi määrärahan nuoria työllistäviin kulttuuriaineistojen digitointia ja verkkosaatavuutta ja säilyttämistä edistäviin hankkeisiin. Määrärahan tarkoituksena on nuorten (alle 30 v.) työllistäminen hankkeisiin, jotka edistävät kokoelmien luettelointitietojen ja tietoaineistojen digitointia, kokoelmien ja tietoaineistojen digitaalista kuvaamista sekä kuvakokoelmien digitointia.

Määräraha on haettavana kahdessa erässä. Ensimmäinen hakukierros päättyy 30.6.2010. Toinen hakukierros on syyskuussa 2010. Määrärahan suuruus on yhteensä 2 miljoonaa euroa. Määrärahaa voidaan käyttää vuonna 2010 ja 2011 syntyviin kustannuksiin. Toisella hakukierroksella on mahdollista tukea digitoinnin ohella myös aineistojen tuomista saataville KDK-asiakasliittymän kautta.

Lisätietoja ja hakulomakkeet:
http://www.minedu.fi/OPM/Kulttuuri/kulttuuripolitiikka/avustukset/LTAE_digitointi.html

Avustukseen liittyen järjestetään tiistaina 1.6. 2010 klo 9.30-16 Kansallismuseon auditoriossa (Mannerheimintie 34, Helsinki) tilaisuus, jossa käsitellään digitointiavustuksen hakemista, digitoinnin hankkeistamista sekä museoiden yhteistyömalleja. Osallistujilla on mahdollisuus esitellä digitoinnin yhteishankeideoita sekä työstää hankesuunnitelmia.

Tilaisuuden järjestää KDK-hanke yhteistyössä Museoviraston ja Suomen museoliiton kanssa. Ohjelma, lisätiedot sekä ilmoittautumislinkki löytyvät Museoliiton verkkosivuilta osoitteesta:
http://www.museoliitto.fi/index.php?k=10176

Tilaisuus on maksuton. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 28.5.2010.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä