Skip to content

Museoliitto

10.9.2013

Museo 2015 -hankkeen uudet työntekijät

Museo 2015 -hankkeen tiedottajaksi on valittu FM Riikka Sainio. Kesäkuussa Museo 2015 -hankkeessa aloitti myös uusi IT-suunnittelija FM Pekka Korhonen.

Tiedottaja Riikka Sainio on valmistunut Helsingin yliopistosta pääaineenaan kansatiede. Aiemmin Riikka on työskennellyt monipuolisesti erilaisissa viestintään, markkinointiin, koulutuksiin ja julkaisuihin liittyvissä tehtävissä. Tiedottajan tehtävät Museo 2015 -hankkeessa yhdistää Riikan mukaan sopivasti aiemman työkokemuksen, koulutuksen sekä kiinnostuksen museoalaan ja viestintään. Syksyn aikana Riikka on aloittanut myös mediatuottamisen opinnot Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon kuuluva opinnäytetyö käsittelee digitaalisen kulttuuriperintöaineiston käyttöä.

IT-suunnittelija Pekka Korhonen on valmistunut Joensuun yliopistossa, jossa hänen pääaineensa oli tietojenkäsittelytiede. Ennen Museo 2015 -hanketta Pekka on työskennellyt sovellussuunnittelijana muun muassa Honkalampi-säätiössä erityislasten perheille suunnatussa projektissa ja Joensuun yliopistossa. Vaikka museoympäristö ei ollut Pekalle ennestään tuttu, työtehtävät ovat pääosin samankaltaisia kuin aiemmissa työpaikoissa. Museo 2015 -hankkeessa Pekka työskentelee tiiviissä yhteistyössä toisen IT-suunnittelijan kanssa. Tällä hetkellä ajankohtaista on museoiden kokoelmatietojen siirtämisen suunnitteleminen ja pilottitestauksen aloittaminen vuonna 2014.

Yhteystiedot:

Tiedottaja Riikka Sainio, puh. 040 128 6142, riikka.sainio(a)nba.fi

IT-suunnittelija Pekka Korhonen, puh. 040 128 6144, pekka.korhonen(a)nba.fi

Museo 2015 -hankkeen verkkosivut:
http://www.nba.fi/fi/museoalan_kehittaminen/museo_2015

Voisit olla myös kiinnostunut näistä