Skip to content

Museoliitto

19.2.2016

Museo-lehden 1/2016 teema on kokoelmat ja turvallisuus

Tuore Museo-lehti keskittyy kokoelmiin ja turvallisuuskysymyksiin.

Teemaan johdatellaan ajankohtaisella aiheella. Sodankäynti Irakissa ja Syyriassa ulottuu myös kulttuuriperinnön tuhoamiseen. Assyriologi Sanna Aro-Valjuksen haastattelussa kerrotaan, miten kulttuuriperintöä suojellaan sotatilan aikana.

Suomessa ajankohtaista on kuntien omistamien kiinteistöjen myyminen ja käyttötarkoituksen muuttuminen. Porin taidemuseon tutkimuspalvelujen intendentti Anni Saisto on selvittänyt, mitä tapahtuu omistajaa vaihtavissa kiinteistöissä sijaitseville kiinteille taideteoksille.

Museoturvallisuuteen liittyvistä tutkimuksista kirjoittavat museologian yliopistonlehtori Suzie Thomas ja kriminologian yliopistonlehtori Louise Grove sekä Laurea-ammattikorkeakoulun turvallisuusalan opiskelijat Olli Kääriäinen ja Lauri Tervonen.

Museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet esittelee Museoviraston pian avautuvan uuden kokoelma- ja konservointikeskuksen. Lehdessä annetaan myös vinkkejä, miten museotyöntekijöiden turvallisuus varmistetaan silloin kun kokoelmaesineisiin kuuluu terveydelle haitallisia aineita.

Museo-lehdessä kuullaan, mitä mieltä museoalan ammattilaiset ovat Helsinkiin suunnitellusta Guggenheim-taidemuseohankkeesta. Juttu on julkaistu laajempana versiona myös Museoliiton blogissa.

Lisäksi mukana ovat perinteiset Museokuvioita-palsta, kansainväliset museokuulumiset ja näyttelyarvio. Tällä kertaa tutustutaan Tornionlaakson maakuntamuseoon.

Lehden välissä julkaistaan Markkinapaikka-liite, jossa kohtaavat museoalan ammattilaiset ja alan palveluiden tarjoajat.

Seuraava Museo-lehti on suunnattu suurelle yleisölle ja sen teemana on luonto. Museo-lehti 2/2016 ilmestyy 20.5.2016.

Lisätietoja:

Tuuli Rajavuori
Museo-lehden toimitussihteeri
s-posti: tuuli.rajavuori(a)museoliitto.fi
puh. 0444 300 704

Voisit olla myös kiinnostunut näistä