Skip to content

Museoliitto

24.9.2020

Museo-lehden teemat vuonna 2021

Museo-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Vuoden 2021 teemat ovat hyvinvointi, koti, kirjallisuus ja maailmalla. Museo-lehti toivoo museoilta vinkkejä sekä teemaan liittyvistä että muista ensi vuonna ajankohtaisista museoaiheista.

Museo-lehden ilmestymisaikataulu ja linkit juttuvinkkilomakkeisiin

Museot ja kulttuuri edistävät tutkitusti hyvinvointia. Siksi Museo-lehden vuosi aloitetaan teemalla hyvinvointi. Lehdessä tutustutaan näyttelyihin, työpajoihin, hankkeisiin ja kampanjoihin, jotka lisäävät henkistä ja fyysistä hyvää oloa. 

Kesän alkaessa pureudutaan teemaan koti. Kotimuseot ovat kesäretkien suosikkikohteita. Lehdessä tuodaan esiin sekä maalla että kaupungeissa sijaitsevia museoita, joissa voi kokea, miten ennen elettiin. 

Syksyn lehdessä sukelletaan kirjojen maailmaan. Kirjallisuus-teemanumero kertoo kirjailijoille omistetuista museoista, kirjallisuudesta aiheensa saaneista museoista ja kirjailijoista, joille museot ovat tärkeitä. 

Vuoden viimeisen lehden teema on maailmalla. Kansainvälisyys on olennainen osa museotoimintaa. Yhteistyötä tehdään ulkomaisten kollegojen kanssa ja näyttelyt kiertävät maasta toiseen. Talvinumerossa vieraillaan myös useissa ulkomailla sijaitsevissa museoissa. 

Museo-lehden sisältöjä suunnitellaan tavallisesti noin kolme kuukautta ennen lehden ilmestymistä. Siksi on hyvä vinkata juttuaiheesta Museo-lehden toimitukselle mahdollisimman hyvissä ajoin. Juttuvinkkejä voi antaa jo nyt ylläolevista linkeistä.

Jokaiselle numerolle on valittu yksi teema, mutta siihen liittyvien juttujen lisäksi jokaisessa lehdessä käsitellään myös muutamia muita ajankohtaisia museoaiheita. Parhaat jutut tuovat esiin museoista uusia, yllättäviä näkökulmia, joten teemoja kannattaa lähestyä avoimin mielin. 

Lisätietoja 

Museo-lehden toimituspäällikkö Tuuli Rajavuori 
tuuli.rajavuori@museoliitto.fi 
p. 044 4300 710

Voisit olla myös kiinnostunut näistä