Skip to content

Museoliitto

15.1.2013

Museot.fi-sivuston mobiiliversio koekäytössä – tarkistathan oman museosi tiedot!

Museoliitto avaa lähipäivinä matkapuhelimella käytettävän sivuston
m.museot.fi. Palvelusta löytyvät kaikki Museot.fi-sivuston museot, näyttelyt ja tapahtumat. Palvelua voi käyttää kaikilla (uusimmilla) puhelimien verkkoselaimilla, eikä sitä varten tarvitse ladata erikseen uutta sovellusta.

Palveluun pääsee kirjoittamalla puhelimen verkkoselaimeen osoitteen m.museot.fi. Museoita voi hakea esimerkiksi nimen, paikkakunnan ja aihepiirin perusteella. Lähellä-toiminto näyttää lähiseudun museot ja näyttelyt. Käythän tarkistamassa, miten oma museosi näkyy puhelimen verkkoselaimella osoitteessa m.museot.fi.

Jos museon tiedoissa on puutteita, tietoja voi päivittää karttakoordinaattia lukuun ottamatta museon omilla Näyttelykalenteriin liitetyillä päivitystunnuksilla osoitteessa:

http://www.museot.fi/nayttelykalenteri/login/

Huomaathan, että paikannuksen toimivuuden takia museon sijaintiosoite -kenttä on tärkeää täyttää museon tietoihin muodossa ’katu talonnumero, postinumero, postitoimipaikka’. Museoliiton osalta sijaintiosoite kirjoitettaisiin muodossa: Annankatu 16 B 50, 00120 Helsinki. Ethän laita kenttään esimerkiksi kerrosta tai muita sanallisia saapumisohjeita.

Jos museollasi ei ole päivittämiseen tarvittavia käyttäjätunnuksia, ilmoita muutettavat tiedot osoitteeseen: tuuli.rajavuori(a)museoliitto.fi. Ilmoitathan myös, jos huomaat virheitä oman paikkakuntasi osalta ’Lähellä’-toiminnossa. Palvelua on tähän mennessä testattu lähinnä
Helsingin seudulla.

Vaikka museon perustiedot olisivat nyt kunnossa, kannustamme museoita päivittämään aktiivisesti näyttely- ja tapahtumatietoja. Myös kuvat ovat erittäin tervetulleita! Tiedot päivittyvät samalla myös Museohaun ja Näyttelykalenterin verkkoversioon osoitteessa www.museot.fi.

Mobiiliversiota täydennetään ja kehitetään kevään aikana.

Lisätietoja: projektisuunnittelija Tuuli Rajavuori, p. 0444 300 704, tuuli.rajavuori(a)museoliitto.fi.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä