Skip to content

Museoliitto

19.4.2016

Museot ja kulttuurimaisema esillä Museoviikolla

Museoviikkoa vietetään 16.-22.5.2016 teemalla Kulttuurimaisema. Museot ovat jo ilmoittaneet viikon tapahtumia Museoviikko-portaaliin. Tässä niistä esimakua.

Porin taidemuseossa on ohjelmassa Taide ja kukka -työpaja. Työpajassa tutkitaan kukkaa eri ympäristöissä ja eri näkökulmista käsin Eggert Péturssin FLOORA -näyttelyn innoittamana. Viikon aikana Taide ja kukka -työpajassa lähdetään kävelylle ja tutkitaan kukkaa luonnonympäristössä.

Lastentarhamuseo järjestää ohjelmaa tiistaista torstaihin klo 12-18. Viikon ajan museoon on vapaa pääsy! Lastentarhamuseo sijaitsee Helsingin Sörnäisten kaupunginosassa vanhassa kivitalossa. Museoviikolla mm. katsellaan kuvien kautta, millaiselta alue on näyttänyt ensimmäisten lastentarhojen aikaan 1900-luvun alussa. Museoon on rakennettu uusi vanhan ajan sekatavarakauppa, jossa pääsee kokemaan, millaisia kaupat vuosikymmeniä sitten olivat. Museon pihalla on mahdollisuus leikkiä ulkoleikkejä Fröbelin jättipalikoilla.

Kansainvälistä museopäivää vietetään 18.5.2016 Arkkitehtuurimuseossa keskustellen museoista julkisina tiloina. Keskustelussa museoinstituutiota tarkastellaan ajallisessa perspektiivissä: miten ajatus museon perustehtävästä on muuttunut aikojen kuluessa? Entä miten muutos vaikuttaa museorakennuksiin ja niiden käyttöön?

Espoon kaupunginmuseo järjestää kansainvälisenä museopäivänä 18.5.2016 Träskändan kartanopuiston kävelyn klo 14. Kävelyllä tutustutaan Träskändan kartanon historiaan 1700-luvulta alkaen sekä kartanon kuuluisimman omistajan Aurora Karamzinin elämään Espoossa.

Museoviikon tapahtumat ja meneillään olevat näyttelyt kootaan Museoviikko-portaaliin, joka päivittyy tapahtuman alkuun asti. Tapahtumia voi selata museokohtaisesti, maakunnittain ja päiväkohtaisesti. Museoviikko-portaali löytyy osoitteesta www.museoviikko.fi/museoviikko/.

Museoviikon tapahtumat ja ohjelma päivitetään museon tunnuksilla osoitteessa www.museot.fi/nayttelykalenteri/login. Valitse päivitystyökalusta ’lisää uusi tapahtuma’, ilmoita tapahtuman päivämäärä ja ajankohta ja laita ruksi kohtaan ’osa museoviikon ohjelmaa’ ja tallenna. Museoviikon julisteet ovat sähköisesti tulostettavissa. Julisteen alaosassa on tilaa oman ohjelman ilmoittamiseen.

Lisätietoja:
Eeva-Liisa Taivassalo, projektisuunnittelija, Suomen museoliitto
e-mail: eeva-liisa.taivassalo@museoliitto.fi
puh. 0444 300 703

Voisit olla myös kiinnostunut näistä