Skip to content

Museoliitto

14.6.2006

Museot ovat merkittäviä julkaisijoita – vuositasolla lähes kolmesataa teosta

Suomen museoliitto järjestää erityyppisille ja erikokoisille museoille avoimen Museojulkaisukilpailun joka toinen vuosi. Kilpailun tarkoitus on tehdä tunnetuksi museoiden monipuolista ja korkeatasoista julkaisutoimintaa laajemmalle lukijakunnalle.

Tänä vuonna Museojulkaisukilpailuun ilmoittautui määräaikaan 31.5. mennessä 38 museota. Kilpailuun osallistuvien museoiden julkaisut kertovat tarinoita paikallishistoriasta, käsittelevät museoiden kokoelmia ja näyttelyitä sekä ovat tutkimus- ja opaskirjoja historian ja taiteen maailmaan.

Kilpailun esiraati valitsee viisi ehdokasta lopulliseen karsintaan.
Esiraadin jäsenet ovat graafisen suunnittelun lehtori Satu Ilta, Taideteollinen korkeakoulu, lehtori Veikko Laakso, Turun yliopisto, yliopistonlehtori Jan Löfström, Helsingin yliopisto, kirjailija Kirsti Manninen, kuvataidejaoksen puheenjohtaja Lars Saari, Suomen arvostelijain liitto ry, museonjohtaja emerita Soili Sinisalo, Ateneumin taidemuseo ja kustannusjohtaja Päivi Vallisaari, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. Raadin puheenjohtaja on suurlähettiläs Heikki Talvitie ja sihteeri projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo Suomen museoliitosta.

Voittajan esiraadin ehdottamista ehdokkaista tulee valitsemaan henkilö, joka julkistetaan Turun kirjamessuilla 29.9.-1.10.2006. Voittajan julkistaminen tapahtuu Helsingin kirjamessuilla 26.-29.10.2006. Raadin ehdottamat voittajakanditaatit ovat esillä molemmilla messuilla.

Lisätietoja Museojulkaisukilpailusta antaa projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo, 09 5841 1726, eeva-liisa.taivassalo(a)museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä