Skip to content

Museoliitto

18.5.2020

Museoviikkoa 18.-24.5.2020 vietetään digitaalisesti

Koronavirustilanteesta johtuen Kansainvälistä museopäivää ja museoviikkoa 18.-24.5.2020 vietetään digitaalisesti. Museoviikon käynnistää uuden Digimuseo.fi-palvelun avaaminen. Lisäksi monissa museoissa järjestetään virtuaalisia opastuksia ja muita digitaalisia tapahtumia. Tapahtumat on koottu Museoviikon tapahtumakalenteriin.

Museoviikko on museoiden yhteinen tapahtumaviikko, jota vietetään tänä vuonna 22. kerran. Museoviikon aloittaa Kansainvälinen museopäivä maanantaina 18.5. Yleensä kansainvälistä museopäivää vietetään museoiden maksuttoman sisäänpääsyn ja erikoisohjelman merkeissä. Tänä keväänä museoiden järjestämä ohjelma on virtuaalista ja tapahtumiin voi osallistua vaivattomasti kotisohvalta käsin.

Museoviikon aikana voi esimerkiksi osallistua suoraan verkko-opastuksen Sukupuolen sotkijat -näyttelyyn Helsingin taidemuseo HAMissa, tutustua Kuutti Lavosen teoksiin Didrichsenin taidemuseon Youtube-kanavalla tai käydä virtuaaliopastuksella Suomen Ilmailumuseossa. Taiteesta keskustellaan Amos Rexin, Ateneumin ja Valokuvataiteen museon yhteisessä Facebook-tapahtumassa ”Jutellaan kuvasta”.

Kansainvälistä museopäivää juhlistetaan avaamalla uusi Digimuseo.fi-verkkopalvelu. Sen tekijöiden, Suomen museoliiton ja John Nurmisen säätiön, kunnianhimoinen tavoite on kasvattaa palvelusta Suomen suosituin ja rakastetuin digitaalisia museopalveluja tarjoava sivusto. Jatkossa sivusto on digitaalisten museovieraiden käytössä ajasta ja paikasta riippumatta.

Tervetuloa tutustumaan museoiden digitaaliseen maailmaan!

Lisätietoja

Museoviikko
Viestintäpäällikkö Tuuli Rajavuori
puh. 0444 300 710
tuuli.rajavuori@museoliitto.fi

Digimuseo.fi-palvelu
Pääsihteeri Kimmo Levä
puh. 040 166 2816
kimmo.leva@museoliitto.fi  

Voisit olla myös kiinnostunut näistä