Skip to content

Museoliitto

17.2.2015

Museoviikon 2015 teema: Museot kestävän yhteiskunnan rakentajina

Museoviikkoa vietetään tänä vuonna 16.-23.5. teemalla Museot kestävän yhteiskunnan rakentajina. Teemalla tunnistetaan museoiden tehtävä lisätä tietoa vähemmän kuluttavasta yhteiskunnasta, yhteistoiminnallisuudesta ja yhteiskunnasta, joka kunnioittaa elinympäristöä. Tule mukaan järjestämään Museoviikon ohjelmaa!

Kansainvälinen museopäivä on maanantai 18.5. Eurooppalaista museoiden yötä vietetään lauantaina 16.5. Museoiden yötä voi viettää myös jonain toisena iltana tai yönä.

Museoviikon suomalainen teema noudattaa ICOM:in Kansainvälisen museopäivän teemaa Museums for a sustainable society. Lisätietoja vuoden 2015 museopäivästä on ICOMin verkkosivuilla:
http://icom.museum/events/international-museum-day/imd-2015/

Museoviikon tapahtumat ja ohjelmat päivitetään museon tunnuksilla Näyttelykalenteriin osoitteessa: www.museot.fi/nayttelykalenteri/login
Tapahtumaa lisätessä valitse päivitystyökalusta ’Lisää uusi tapahtuma’, tapahtuman päivämäärä ja ajankohta ja laita ruksi kohtaan ’Osa museoviikon ohjelmaa’. Muistathan tallentaa tiedot lopuksi.

Museoviikon ohjelma kootaan portaaliin, joka avataan huhtikuun puolivälissä. Sivustolla julkaistaan myös Museoviikon juliste, jota museot voivat tulostaa ja ladata Museoviikon tiedotuskäyttöön. Tapahtumia voi lisätä portaaliin ja tehdä ohjelmamuutoksia Museoviikon alkuun asti.

Lisätietoja:
Eeva-Liisa Taivassalo
puh. 0444 300 703
eeva-liisa.taivassalo(a)museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä