Skip to content

Museoliitto

4.11.2005

Museovuosi 2006 tietojen keruu käynnistyi

Suomen museoliitto julkistaa Museovuosi 2006 näyttely- ja tapahtumakalenterin tiistaina 17.1.2006 klo 10-11 Helsingin yliopistomuseo Arppeanumissa.

Viime vuoden tapaan museovuosiaineisto kootaan Internetin kautta tietokantaan, johon museot voivat syöttää omat näyttely- ja tapahtumatietonsa. Museoiden antamista tiedoista Museoliitto toimittaa vuoden 2006 museoiden näyttely- ja tapahtumatarjontaa esittelevän luettelon, joka jaetaan suomalaisille toimittajille. Museovuosi-luettelo koostuu kalenteriosuudesta sekä museoiden yksityiskohtaisista ohjelmatiedoista ja yhteystiedoista paikkakunnittain. Kalenteriosuudessa esitellään omassa osiossaan taidenäyttelyt, kulttuurihistoriallisten, erikois- ja luonnontieteellisten museoiden näyttelyt sekä museoiden tapahtumat kuukausittain.

Ohjelmatiedot 2.12. mennessä

Museoille on 3.11. lähetetty kirjeitse käyttäjätunnus ja salasana, joilla palveluun voi kirjautua. Tunnukset voi pyytää myös sähköpostilla Jaana Rytköseltä. Koska tiedot kootaan digitaalisesti, Museovuosi 2006 -tiedotukseen voi osallistua ainoastaan täyttämällä näyttelytiedot Internetissä.

Tarkempia käyttöohjeita löytyy Museoliiton kotisivuilta osoitteesta:
http://www.museoliitto.fi/tiedotus/museovuosiohje.htm .

Pyydämme museoita täyttämään ensi vuoden ohjelma- ja tapahtumatiedot 2.12. mennessä. Museot voivat myös toimittaa kalenteriin yhden kuvan, esimerkiksi vuoden 2006 näyttelyistä. Museovuoden julkistamisen yhteydessä Museoliitto tarjoaa toimittajien käyttöön aiheeseen liittyviä lehdistökuvia. Jos luetteloon lähetettyä kuvaa saa myös käyttää julkaisuvapaana lehdistökuvana Internetissä, mainitkaa tämä kuvan yhteydessä. Lehdistökuvat poistetaan Museoliiton sivuilta tammikuun lopussa

Tiedotustilaisuuden ja näyttelykalenterin tavoite
Museoliitto on järjestänyt museoiden vuoden näyttely- ja tapahtumatarjontaa esitteleviä tiedotustilaisuuksia vuodesta 1996 lähtien. Tavoitteena on ollut lisätä museoiden näkyvyyttä viestimissä ja tarjota toimittajille kätevä ja monipuolinen työkalu. Lisäksi kalenteri palvelee Museoliittoa museoiden markkinoinnissa ja Museo-lehden sisällön suunnittelussa. Verkkosivuilla kalenteri palvelee myös suurta yleisöä. Kalenterit ovat olleet kysyttyjä kulttuuritoimittajien keskuudessa, jotka käyttävät sitä työnsä suunnittelussa. Museovuosi-luettelon sisältöä onkin kehitetty yhteistyössä toimittajien kanssa. Vuoden 2006 ohjelma kannattaa siten ilmoittaa mahdollisimman laajasti, vaikka se ei olisi vielä täysin varmistunut ja tiedot olisivat epätarkkoja.

– Näyttely- ja tapahtumatiedot täytetään osoitteessa:
http://lasso.greenspot.fi/museoliitto/nayttelytiedotus .
– Tiedot on täytettävä 2.12.2005 mennessä.
– 13.1.2006 mennessä Museoiden ohjelmaesitteet, museon uusin esite (yhteensä enintään 20 kpl) ja lehdistökuvat toimitetaan Museoliittoon, os. Suomen museoliitto/Jaana Rytkönen, Annankatu 16 B 50, 00120 Helsinki.

Lisätietoja:
Suomen museoliitto, projektisuunnittelija Jaana Rytkönen, jaana.rytkonen(a)museoliitto.fi, puh. (09) 5841 1727 ja tiedottaja Janne Saavalainen,
janne.saavalainen(a)museoliitto.fi, puh. (09) 5841 1721.

*****

11.1.2005 julkistettu Museovuosi 2005 pdf-tiedostona (1 MB).

Luettelon aineisto kerätty joulukuussa 2004, joten muutokset ovat mahdollisia. Tarkat tiedot kannattaa tarkastaa esimerkiksi kunkin museon www-sivuilta.

Haluatko museoiden näyttelytiedotteet suoraan sähköpostiisi? Liity Näyttelypostiin!
Lue lisää.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä