Skip to content

Museoliitto

2.11.2010

Näyttelyiden valtiontakuulautakunta asetettiin

Valtioneuvosto on asettanut näyttelyiden valtiontakuulautakunnan lokakuun lopussa vuonna 2013 päättyvälle kolmivuotiskaudelle. Sen tehtävänä on avustaa opetus- ja kulttuuriministeriötä valtiontakuun myöntämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää valtiontakuita taidenäyttelyiden näyttelyesineille aiheutuvien vahinkojen korvaamisen varalta. Järjestelmää sovelletaan myös historiallisiin ja muihin kulttuurinäyttelyihin. Valtiontakuu vapauttaa merkittävien näyttelyiden järjestäjät näyttelyesineiden vakuuttamisesta johtuvista kustannuksista. Järjestelmän tavoitteena on edistää korkeatasoista kansainvälistä ja kotimaista näyttelytoimintaa ja kulttuurivaihtoa.

Lautakunnan puheenjohtajana jatkaa ylijohtaja Håkan Mattlin (opetus- ja kulttuuriministeriö). Erilaista asiantuntemusta edustavia jäseniä ovat museoregistraattori Maria Lilja (Valtion taidemuseo), vahinkotarkastaja Ilkka Joronen (Vahinkovakuutusosakeyhtiö Pohjola), finanssineuvos Heikki Solttila (valtiovarainministeriö), suunnitteluinsinööri Marja-Liisa Paananen (Helsingin pelastuslaitos), rikoskomisario Kari Pasanen (Helsingin poliisilaitos), vahingontorjuntapäällikkö Seppo Pekurinen (Finanssialan keskusliitto), kuraattori Marketta Seppälä ja yli-intendentti Kaija Steiner-Kiljunen (Museovirasto).

Lisätietoja:
– kulttuuriasiainneuvos Tiina Eerikäinen, puh. 09 160 77483
www.vn.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/fi.jsp?oid=309893
tai vn:n päätössivu
www.vn.fi/toiminta/paatokset/paatos/fi.jsp?toid=4553&c=0&moid=4554&oid=309715

Voisit olla myös kiinnostunut näistä