Skip to content

Museoliitto

7.9.2020

Opi museossa -viikkoa vietetään kuukauden päästä

Opi museossa -viikko järjestetään 11. kertaa lokakuun alussa 6.-9.10.2020. Koululaisten ja opiskelijoiden oman teemaviikkoa vietetään tänä vuonna teemalla saavutettavuus. Museot tarjoavat erityisesti digitaalisia oppimateriaaleja opettajien, koululaisten ja opiskelijoiden käyttöön. 

Tähän mennessä peräti 16 museota on ilmoittanut ohjelmaa ja aineistoja Opi museossa -viikolle. Esimerkiksi Suomen kansallismuseo järjestää livestriimatun opastuksen Suomen historiasta ja kulttuurista selkokielellä, kun taas Tekniikan museo lähettää kaksi livelähetystä ilmastonmuutokseen liittyvistä teemoista. Helsingin taidemuseo HAM tarjoaa Tove Janssonia ja hänen elämäntyötään käsitteleviä digitaalisia oppimateriaaleja, ja keväällä 2021 aukeneva Sodan ja rauhan keskus Muisti testaa kehitteillä olevaa oppimispeliä koululaisilla.

Miten Opi museossa -viikolle ilmoitetaan tapahtumia tai aineistoja?

Opi museossa -viikolle ilmoitetaan ohjelmaa ja aineistoja Museot.fi -sivuston näyttelykalenterin päivitystunnuksilla samalla tavalla kuin Museoviikolle. Valitse kohta ’Uusi tapahtuma’, täytä tiedot ja laita rasti kohtaan ’Opi museossa’. 

Digitaalisia aineistoja lisätessä kannattaa referoida aineiston sisältö, kertoa kenelle se on suunnattu sekä linkittää kuvaukseen verkkosivu, mistä aineisto löytyy. Mahdollisista museossa järjestettävistä tapahtumista on hyvä kertoa tapahtumasisällön lisäksi tapahtumapaikka ja -aika.

Jos olet unohtanut Näyttelykalenterin käyttäjätunnuksen tai salasanan, uudet tunnukset voi pyytää projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalolta.

Museoiden ohjelmat päivittyvät ilmoittautumisesta suoraan Opi museossa -viikon tapahtumakalenteriin

Ilmoita tapahtumista ja aineistoista perjantaihin 25.9.2020 mennessä

Museoliitto tiedottaa medialle Opi museossa -viikon sisällöistä noin viikkoa ennen tapahtuman alkua. Kannattaa siis ilmoittaa tapahtumista ja aineistoista kalenteriin perjantaihin 25.9.2020 mennessä. Nostamme museoiden sisältöjä myös sosiaalisessa mediassa. Kampanjaviikon virallinen hashtag on #opimuseossa. 

Julisteet ja bannerit 2020

Opi museossa -viikon julisteet ja bannerit voi ladata ja tulostaa Museoliiton kampanjasivulta.

Opi museossa -viikko on tänä vuonna osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa. 

Lue lisää: https://opimuseossa.fi/opimuseossa/

Lisätiedot

Projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo
puh. 0444 300 703
eeva-liisa.taivassalo(a)museoliitto.fi 

Viestinnän suunnittelija Jenna Honkanen
puh. 044 430 0704
jenna.honkanen(a)museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä