Skip to content

Museoliitto

16.3.2016

Osallistu Museoviikon viettoon toukokuussa 2016

Museoviikkoa vietetään tänä vuonna 16.-22.5.2016 teemalla Kulttuurimaisema.

Viikon aikana museoissa voi järjestää esimerkiksi kulttuurikävelyjä, esitelmiä, maisemointia ulkona tai sisällä, talkoita tai kisoja. Museoiden yötä vietetään lauantaina 21.5.

Museoviikon tapahtumat ja ohjelma päivitetään museon tunnuksilla osoitteessa www.museot.fi/nayttelykalenteri/login. Valitse päivitystyökalusta ’lisää uusi tapahtuma’, ilmoita tapahtuman päivämäärä ja ajankohta ja laita ruksi kohtaan ’osa museoviikon ohjelmaa’ ja tallenna.

Museoviikon ohjelma kootaan portaaliin, jossa museoiden tarjonta on nähtävillä huhtikuun puolivälissä. Portaalissa on tulostettavissa myös Museoviikon juliste A4- ja A3-koossa. Tapahtumia voi päivittää ja ohjelmaan voi tehdä muutoksia tapahtuman alkuun asti.

Museoviikon ohjelmaan kuuluu myös 18.5. vietettävä Kansainvälinen museopäivä, jonka teema on Museums and Cultural Landscapes. Sama teema on myös ICOMin heinäkuisen yleiskokouksen aihe tänä vuonna. Milanossa pidettävässä yleiskokouksessa keskustellaan aihepareittain: alue – maisema, maisema – kulttuuriperintö sekä kulttuuriperintö – museot.

Vuoden 2016 museopäivästä lisää ICOMin sivuilla.

Lisätietoja:
Eeva-Liisa Taivassalo
puh. 0444 300 703
eeva-liisa.taivassalo(a)museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä