Skip to content

Museoliitto

26.5.2016

Outi Alanko-Kahiluoto on Suomen museoliiton hallituksen uusi puheenjohtaja

Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto on valittu Suomen museoliiton puheenjohtajaksi Inarissa järjestetyssä liiton 93. vuosikokouksessa 26.5.2016.

Outi Alanko-Kahiluoto (s. 1966 Oulussa) on vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja kolmannen kauden kansanedustaja. Hän on myös Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen.

Alanko-Kahiluoto valmistui ylioppilaaksi vuonna 1985 ja filosofian lisensiaatiksi vuonna 1994. Hän väitteli filosofian tohtoriksi vuonna 2007. Ennen kansanedustajan tehtävää Alanko-Kahiluoto työskenteli kirjallisuustieteen tutkijana ja opettajana Helsingin yliopistossa sekä projektitutkijana Suomen Akatemiassa.

“Museoliiton puheenjohtajana haluan olla kehittämässä yhä uusia tapoja parantaa museoiden saavutettavuutta kaikenikäisille ihmisille. Vaikka museoiden vetovoiman voi ennakoida tulevaisuudessa kasvavan, museotoiminnan rahoitus on edelleen suuri haaste. Tähän haluan olla mukana ideoimassa vastauksia”, Alanko-Kahiluoto kertoo.

Alanko-Kahiluodon harrastuksiin kuuluvat melonta, luontoretket ja kulttuuri eri muodoissaan.

”Olen kulttuurin suurkuluttaja ja seuraan innokkaasti eri kulttuurin lajeja. Olen iloinen siitä, että Museokortin ansiosta kynnys museoon on alentunut ja yhä suurempi joukko ihmisiä on alkanut käydä museoissa säännöllisesti. Kuten muukin kulttuuri, museot ovat kansakunnan muisti ja siten olennaisia itseymmärryksellemme sekä tärkeä vetovoimatekijä matkailulle”, Alanko-Kahiluoto sanoo.

Kokouksessa valittiin myös kaksi uutta jäsentä jäsentä Suomen museoliiton hallitukseen. Hallituksessa aloittavat Helsingin kaupunginmuseon johtaja Tiina Merisalo ja Keski-Suomen museon johtaja Heli-Maija Voutilainen. Erovuorossa olleet Johanna Lehto-Vahtera ja Hanna-Kaisa Melaranta valittiin hallitukseen jatkokaudelle.

Vanhoina jäseninä Suomen museoliiton hallituksessa jatkavat Kimmo Antila, Kati Kivimäki, Helkamari Knaapi, Timo Kukko, Marjo Mikkola, Antti Mäkinen, Päivi Partanen ja Pauli Sivonen.

Suomen museoliitto on vuonna 1923 perustettu ammatillisesti hoidettujen museoiden keskusjärjestö, joka edustaa lähes 400 museokohdetta.

LISÄTIETOJA:

Kimmo Levä
pääsihteeri, Suomen museoliitto
p. 040 166 2816, kimmo.leva(a)museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä