Skip to content

Museoliitto

23.6.2014

Säästöt vievät museoita ahdinkoon Englannissa

Museoiden julkinen rahoitus Englannissa on vähentynyt. Leikkaukset kohdentuvat erityisesti henkilöstön ja muun toiminnan kehittämiseen.

Museoiden julkinen rahoitus on viime vuosina vähentynyt Englannissa kaksinumeroisin prosenttiluvuin. Vaikutukset alkavat näkyä sekä nykyisen toiminnan laadussa ja volyymissa että tulevaisuuden uhkina. Leikkaukset näkyvät erityisesti uuden ja korvaavan henkilöstön palkkaamisessa, henkilöstön koulutuksessa, tutkimustyössä, konservoinnissa ja kulttuuriperintökohteiden ylläpidossa.
Leikkausten kohdentuminen erityisesti henkilöstön ja muun toiminnan kehittämiseen on erityisen huolestuttavaa. ’Jäsenemme pelkäävät, että työpaikkojen menetys ja työtaitojen heikkeneminen vaikuttavat syvästi alan toimintaan tulevaisuudessa, milloin monen asian korjaaminen voi olla jo liian myöhäistä’ todetaan Prospect unionin juuri julkaisemassa raportissa ’The Heritage in a Cold Climate’.
Suomen museoliitto tulee syksyn 2014 aikana lähettämään jäsenistölleen barometrikyselyn taloudellisesta tilanteesta ja sen vaikutuksista mm. henkilöstön kehittämiseen ja muihin museon toimintoihin.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä